Hard disk yavaşlaması

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Konuya hard disk yavaşladı yazdım fakat PC toptan yavaşladı. Sanırım hard disk yüzünden. Ekte de göreceğin üzere okuma hızı çok yavaş ve okuma hızının düşük olduğu yerlerde hard diskten fazla ses çıkıyor. (Kafayı gereksiz yere çok sallıyor herhalde.) Hard disk’te bad sector bulmadı. HD Tune’da erişim süresi de çok fazla . Hard diskin yavaşlamasına bağlı olarak da PC çok yavaş açılıyor. Hard Disk kablosunu yenisiyile değiştirdim fakat değişen yok. Disk birleştirme de yaptım fakat olmuyor. Yine yavaş yine yavaş.

Bu tür durumları tarif etmek için severek kullandığım bir sebze vardır: Patates. Verdiğin görselde “Numer of Interface communication errors: 15997” uyarısı mevcut. Yani sabit diskin şimdiye kadar 15997 acil durum çağrısı vermiş ama diskin feryadını duyan olmamış. Bu disk kafasını bir köşeden başka bir köşeye vurmasında kim vursun sevgili İhsan? Diskin patates olmuş maalesef. Şanssızlığın, diskinin tam da Tayland’da sel felaketi yaşadnığı ve bu yüzden sabit disk fiyatlarının uçtuğu döneme denk gelmesi. Yavaş yavaş SSD’ye doğru yol almanı tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı