Hard diske Windows kuramıyorum

Pati Fetisisti

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Western Digital 3.5" 1 TB Caviar Blue WD10EZEX
Anakart
B-450 F
Selam, B450-F anakarta sahibim. WD 1 TB hard diski GPT olarak biçimlendirdim. Rufus ile UEFI olarak Windows'u USB belleğe kurdum. Belleği UEFI olarak boot ettikten sonra ilk önyükleme sayfası çalışıyor. Hard diski seçip ilk yüklemeyi bitiriyorum. Bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra 2. bölüme geçmiyor. Resmini attığım hatayı veriyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• IMG_20221014_174738.jpg
    IMG_20221014_174738.jpg
    281,4 KB · Görüntüleme: 66
Rufus üzerinden MBR olarak ayarlarsan bu sıkıntı ortadan kalkacaktır. Bunu yapmadan önce BIOS'tan UEFI'yi açmayı denedikten sonra aynı şekilde kurmayı başaramıyorsan RUFUS üzerinden MBR seçim devam etmelisin büyük ihtimalle çözülecektir.

Rufus üzerinden MBR olarak ayarlarsan bu sıkıntı ortadan kalkacaktır. Bunu yapmadan önce BIOS'tan UEFI'yi açmayı denedikten sonra aynı şekilde kurmayı başaramıyorsan Rufus üzerinden MBR seçim devam etmelisin büyük ihtimalle çözülecektir.

BIOS üzerinden UEFI açık. İlk başta Rufus ile MBR olarak yazdım. Bu sefer kurma sayfasında diski seçemedim. Hata verdi.

Rufus'tan MBR yazdırmadan once BIOS'u sıfırlayıp girmeye dene.
Tam olarak anlamadım.

BIOS'tan CSM legacy ayarını devre dışı bırakın deneyin.

Zaten devre dışı.

UEFI, GPT olarak format diski hazırlaman lazım ve ya BIOS'tan UEFI'yi Legacy yapıp, Secure Boot'u kapatıp tekrar deneyebilir misin ?

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI, GPT olarak format diski hazırlaman lazım veya BIOS'tan UEFI'yi legacy yapıp, Secure Boot'u kapatıp tekrar deneyebilir misin?

Tam olarak anlayamadım. Rufus ile UEFI olarak yazdım. Hard disk GPT olarak bölümlendi. CSM'yi açıp UEFI olarak değil de legacy olarak format atmamı mı söylüyorsunuz?

Bazı ISO dosyaları UEFI'de problem yaratabiliyor, Microsoft'un Windows Yükleme aracı ile flash disk hazırlayın.

Aynı kurulumu SSD'ye yapabiliyorum ama.

Aynı problemi hard diske kurmaya çalışırken yaşıyorum.

Bir de cihaz seri no paylaşın. Güncel BIOS buluruz belki.

Bir de ISO hangi sürüm ve nereden indirdiniz? Bunu indirmeniz gerek:

//Not: Sorun USB belleğin veya diskin ilk sıraya alınması değil. Kurulum, boot kısmını yazamıyor. Başıma gelen bir sorun.

Arkadaşın yaşadığı sıkıntının aynısını hard diske kurarken yaşıyorum. İlk partı tamamlıyor resetlendikten sonra tekrar ilk parta başlıyor. Aynı USB ile M.2'ye sorunsuz kurabiliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı