Tamam denerim. Ancak hardiskin calisma mantiği ornek vermek gerekirse 300 GB verinin uzerine 300 GB veri yazildigi zaman en son yazilan veri hard diskte kalıyor diye biliyorum ben.
Low level format ile silin. Format sadece verileri yokmuş gibi gösterir, üstüne yeni veriler yazılana kadar programlar aracılığıyla eski veriler kurtarılabilir. Tıka basa oyun doldurmakta kesin çözüm olmayabilir, sonuçta diskin nereye yazdığını bilmiyoruz.
Bu rehberden faydalanarak Low level format (LLF) ile diski temizleyebilirsiniz. Ardından güvenle satabilirsiniz.
Öncelikle herkese iyi günler, bugün sizlere eski bir laptopun içinden alıp yaşama geri döndürdüğüm bir HDD'den bahsedeceğim. Öncelikle diskin modeli FUJITSU MJA2250BH G2 ve teknik bilgileri hemen aşağıda mevcut. Diski alıp sistemime taktığımda HD Tune uygulaması bir adet hatalı sektör tespit...
Evet silinir, daha önceden kalan verilerin üstü başka veriler ile kapatılmış olacağı için tekrar geri döndürülemezler, bunu yapan bazı programlar bulunuyor hard diskin üstündeki boş alanlara rastgele bir şeyler yazıp silerek yapıyorlardı, ismini hatırlamıyorum ama.