Hard diski takınca gözükmüyor

Salih1020

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende bir harrdisk var içinde 200 GB'lik fotoğraflar videolar var belki de 10 yılı geçgin anılar var içinde. Daha dün sorunsuz çalışırken birdenbire bilgisayara taktığımda sadece g: Diye gözükmeye başladı. doluluk oranı falan hiçbir şeyi gözükmüyor. Üstüne tıklayınca da bilgisayarı siyah ekrana sokuyor. O takılıyken hard disk sentinantel açılmıyor ya da o takılıyken disk yönetiminden hiçbir disk gözükmüyor. Ve üstüne üstlük televizyona taktığımda içindeki resimler videolar duruyor. Sorunsuz açılıyor yani sadece bilgisayarda gözükmüyor. Böyle saçma bir şey görmedim. Bilen anlayan varsa yardımcı olabilir mi? Bir de rawa dönüşmüş olabileceğini söyleyenler var ama disk yönetiminden kontrol dahi edemiyorum emin olamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsterseniz linux live cd ile bakın belki kurtarırsınız.
Bunu indirin.
Sonra rufus'u indirin
Rufus ile boş bir USB flash belleğe krd.iso'yu yazdırın.
Sonra USB ile bilgisayarı açın. Genelde bilgisayar açılırken f12 tuşu ile boot menüsü gelir.
Kaspersky Live CD açılınca harici harddiskinizi takın. Bakın bakalım dosyalar gözükecek mi?
Eğer gözükürse bilgisayarda yer varsa o 200GB'lık veriyi harddiske kopyalayın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp dosyalarınızı kontrol edin. Sonra harici harddiske format atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı