Hard diskten açılan oyunlar "var olmayan bir aygıt belirtildi" hatası veriyor

• Konuyu başlatan mango1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 73

mango1

Femtopat
Daha fazla  
Hard diskimde oyun açarken bu gibi hatalar alıyorum, başka oyunlarda da aynı şekilde.
Geçen gün de Outlast Trials oynarken aynı sorunu yaşadım. SSD'ye kurdum düzeldi. Oyun açılıyor bir müddet sonra böyle bir sekme açıp kapanıyor, aynı zamanda oyunun kurulu olduğu diski de açıyor.

Ekran görüntüsü 2025-12-20 180041.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu anlattığın durum büyük ihtimalle HDD kaynaklı okuma hatası. Oyunun açıldıktan bir süre sonra kapanması ve aynı anda oyunun kurulu olduğu diskin otomatik olarak açılması genelde şuna işaret eder: Oyun, diskten bir dosya okumaya çalışıyor ama HDD o anda yanıt veremiyor.

Outlast Trials’ta SSD’ye kurunca düzelmesi de bunu doğruluyor. Oyunlar özellikle açılıştan sonra asset (ses, harita, shader vb.) yüklerken diske yük bindiriyor; HDD bu yükü kaldıramadığında oyun kendini kapatıyor.
Rica etsem HDD sağlık değerlerini atabilir misiniz durum daha net olur.

Bu anlattığın durum büyük ihtimalle HDD kaynaklı okuma hatası. Oyunun açıldıktan bir süre sonra kapanması ve aynı anda oyunun kurulu olduğu diskin otomatik olarak açılması genelde şuna işaret eder: Oyun, diskten bir dosya okumaya çalışıyor ama HDD o anda yanıt veremiyor.

Outlast Trials'ta SSD'ye kurunca düzelmesi de bunu doğruluyor. Oyunlar özellikle açılıştan sonra asset (ses, harita, shader vb.) Yüklerken diske yük bindiriyor; HDD bu yükü kaldıramadığında oyun kendini kapatıyor.
Rica etsem HDD sağlık değerlerini atabilir misiniz durum daha net olur.

Önerilen bir uygulama aracılığı ile bu sonucu aldım ne kadar doğru bilmiyorum. HDD'yi PC'ye bağlamadım bu can sıkıcı olay yüzünden elimdeki aparatlarla PC'ye USB yoluyla takıyorum ve HD tune taraması yaparken ilerleme esnasında damage yiyor ve cihaz görünmüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-21 151221.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 151221.png
    83,4 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 152002.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 152002.png
    89,9 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Önerilen bir uygulama aracılığı ile bu sonucu aldım ne kadar doğru bilmiyorum. HDD'yi PC'ye bağlamadım bu can sıkıcı olay yüzünden elimdeki aparatlarla PC'ye USB yoluyla takıyorum ve HD tune taraması yaparken ilerleme esnasında damage yiyor ve cihaz görünmüyor.
Diskin büyük çoğunluğu okunmuyor gibi görünüyor hocam resimde.
HDD doğru bağlanmadıkça düzelmez gibi görünüyor hocam.

HDD doğru bağlanmadıkça düzelmez gibi görünüyor hocam.
HDD’yi doğrudan SATA kablosu ile PC’ye bağlama imkanınız var mı hocam?

Sağlık durumu iyi görünüyor tekrar baktım disk üzerinde hiçbir işlem yapmadan. Adaptör ile gerekli gücü veriyorum SATA dönüştürücüsü kullanarak diğer türlü HDD okumayı bırakırsa tekrar tekrar kasa konumunu değiştirmem gerekiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-21 154727.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 154727.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 154805.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 154805.png
    23,1 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 154830.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 154830.png
    12 KB · Görüntüleme: 3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler