Hard Diskten Gelen Bip Sesi Ve Donma Problemi

Daha fazla  
Merhabalar. 1 haftadır bu sorunla karşı karşıyayım. Sesin HDD'den geldiğini tahmin ediyorum, sesten kısa bir süre sonra da hoparlörden kilitlenme sesi geliyor. Ve ekran renkleri birbiri içine giriyor. Hatadan sonra:
  • Format attım
  • RAM'leri, HDD kablolarını , BIOS pilini, Ekran kartını vb. donanımları çıkarıp kasa içini temizleyerek geri yerleştirdim.
  • BIOS'u sıfırladım, Default'a ayarlayıp kaydettim.
  • Çeşitli bilgisayar bakım programları yükleyip tarama ve fix'leme yaptım(CCleaner, Advanced SystemCare vb.)
  • BAD SECTOR taraması yaptım (Hdat2 ve HDD Regerator) 8 bad sector buldu 2 TB harddisk'te hepsini düzeltti.
Hard Disk Sentinel'de %85 gösteriyor Health'ı ayrıca Smart kontrollerinde herhangi bir problem gözükmüyor (Always OK).
HD Tune de ise:
  • (B8) Unknown Attribute failure (Kırmızı gösterilmiş)
  • Spin Rety Count ' sarı olarak gösteriyor.
Bunların hepsini yaptım ama problem devam etmekte. Problemin nerede olduğu hakkında kesin emin olamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bugün hdd bağlantı kablolarını değiştirdim durum hala aynı. Artık daha kısa aralıklarla donuyor. Hard disk kafa atma olabilir diye şüpheleniyorum ama öyle bir durum olsa en azında Bad Sector oluşması gerekmez mi ? Bugün 2 kere daha tarattım hdd yi 1 tane bile bulmadı Bad Sector.

Konu hakkında bilgi sahibi olan yok mu ?

Bilgisayarını o hard disk olmadan kullanmayı denemeni öneririm. Başka hard diske Format at geçiçi olarak kullan. Eğer başka bir sorun oluşmazsa/tekrarlanmazsa sorunun orada olduğundan yüzde doksan emin olursun. Yedekte başka hard diskin var mı? Bi de bu bad sector olayları çok tehlikelidir, hele de kafa takılıyorsa, gün gelir hdd tak der kalır bir daha açamazsın. Dosyalarını acilen yedeklemeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…