VerifyWriteVerify
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. 1 haftadır bu sorunla karşı karşıyayım. Sesin HDD'den geldiğini tahmin ediyorum, sesten kısa bir süre sonra da hoparlörden kilitlenme sesi geliyor. Ve ekran renkleri birbiri içine giriyor. Hatadan sonra:
HD Tune de ise:
Bugün hdd bağlantı kablolarını değiştirdim durum hala aynı. Artık daha kısa aralıklarla donuyor. Hard disk kafa atma olabilir diye şüpheleniyorum ama öyle bir durum olsa en azında Bad Sector oluşması gerekmez mi ? Bugün 2 kere daha tarattım hdd yi 1 tane bile bulmadı Bad Sector.
Konu hakkında bilgi sahibi olan yok mu ?
- Format attım
- RAM'leri, HDD kablolarını , BIOS pilini, Ekran kartını vb. donanımları çıkarıp kasa içini temizleyerek geri yerleştirdim.
- BIOS'u sıfırladım, Default'a ayarlayıp kaydettim.
- Çeşitli bilgisayar bakım programları yükleyip tarama ve fix'leme yaptım(CCleaner, Advanced SystemCare vb.)
- BAD SECTOR taraması yaptım (Hdat2 ve HDD Regerator) 8 bad sector buldu 2 TB harddisk'te hepsini düzeltti.
HD Tune de ise:
- (B8) Unknown Attribute failure (Kırmızı gösterilmiş)
- Spin Rety Count ' sarı olarak gösteriyor.
Bugün hdd bağlantı kablolarını değiştirdim durum hala aynı. Artık daha kısa aralıklarla donuyor. Hard disk kafa atma olabilir diye şüpheleniyorum ama öyle bir durum olsa en azında Bad Sector oluşması gerekmez mi ? Bugün 2 kere daha tarattım hdd yi 1 tane bile bulmadı Bad Sector.
Konu hakkında bilgi sahibi olan yok mu ?