Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bu işlemi kendimde yapabilirmişim temel amacı nedir peki yani benim olayımda bazında nedir şimdi ben format atınca ya da bilgisayarcı dosyalarımı ve uygulamalarımı ve cihazımı korumak yüklediği yazılım için orijinal yazılımım mı gitmiş oldu öncelikle bunu yanıtlarsanız çok sevinirim. Bilgisayar var zaten ancak benim kafam çok dolu bu tarz konulara da yabancıyım ne olduğunu kabataslak açıklasanız anlar ve gerekeni yaparım ancak bir şey indirilmesi gerekiyorsa kusura bakmayın biraz paranoyam ve panik atağım var indiremem. Hocam aslında konunun anlaşılması için baştan almam gerekiyor. Bana bir mail gelmişti bu mail sanırım psihingti konuyu ben de tam hatırlamıyorum Google'dan gelen sahte bir bağlantı gibiydi tıkladığımı düşünüp linkten şifre yenilediğimi falan düşündüm cihazımın virüslü olduğunu düşündüm phising cookies saldırısında ne yapmam gerekir diye sordum insanlar birbirinden saçma sapan yanıtlar verdiler bende en sonunda ne yapmam gerektiğini bilemedim ve bilgisayarcıya format atması için verildi adam saatlerce telefonu didik didik edip virüs aramış sonrasında format işlemi öncesi mi sonrası mı ne bir yazılım kurmuş bunu da tabii ki sorarak yaptı sonrasında cihaz benim elime ulaştı götüren ben değilim kardeşimdi tanıdık bir yere götürmüş çünkü telefonu bir aldım format atılmakla ilgisi yok tema değişmiş saçma sapan uygulamalar gelmiş üstüne bir de paranoyağım tabii hangi yazılımı indirdi bu uygulamalar neden geldi diye düşün düşün dur tüm forumları inlettim kimisi alay ediyor kimisi yanıt vermiyor kimisi kısa kısa kimisi bilgisiz kimisi de bilgili ama başka bir sorun var adam bıkıyor geri dönüş yapmıyor çıkmazlarda gibi bir durumun içindeyim. Her neyse bu uygulamalar geldikten sonra kafamda binbir türlü soru günlerdir kalbim sıkışıyor gelen uygulamalarda şunlar Vodafone benimle bir ilgisi yok Candy Crush tiles top brain test dedim acaba bu uygulama yazılımla mı geldi ki muhtemelen öyle diye düşünüyorum bir forum ortamında sordum bu konuyu orijinal logolu cihazlarda bu uygulamalar reklam amaçlı gelir Trendyol Candy Crush gibi dedi ancak brain test files top farklı uygulamalardı daha doğrusu oyun uygulamasıydı bu yüzden emin olamadım bu reklamlar için telefon satan firmalara para ödeniyormuş falan fistan başka bir arkadaşta yazılımla ilgili demeye getirdi ve orijinal yazılımlarda oynama yoktur reklam olmaz oynanmış ROM'lu rootlu yazılımlarda reklam olur falan diyerek şüpheye soktu sonra ben de web etkinliğine girdim kalan hikayeyi biliyorsunuz günün sonunda buradayım hard reset attım ancak cevap alamadığım için paranoyam hala sürüyor adamın ne yaptığını da bilmiyorum tek gördüğüm web etkinliği artı olarak huaeweiapgallery isimli bir uygulamaya da girmiş yine arkadaşın biri yedekleme işlemi sonrası kullanmıştır endişelenmeyin dedi ama Samsung internet tarayıcımdan girilmişti bu arada o brain test gibi uygulamaların kaynağına baktımda Galaxy Store gösteriyordu adam herhangi bir indirme işlemi de yapmamış bu daha çok zararlı yazılım mı sorusunu aklına getirdi data restore tool ile ilgisi var mı diye düşündüm hocam hala kalbim sıkışıyor ne yapacağımı bilmiyorum. Olayı anlattığıma göre zamanınız varsa sorularımı sormak istiyorum müsaitsiniz değil mi?