Harddisk arızası nasıl anlaşılır?

Deathadder

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba dün sabah laptopu açtım akşama kadar da açık kaldı, bir problem yoktu gece tekrar bir işim vardı açılırken altta bir şeyler yazıyordu bekleyeyim dedim(fixing (C, D stage %76'da kalıyordu. Kapatıp tekrar açtım yine HP logosu altında yazılanalara baktım bir tuşa basın diyordu ve enter bastım. Ana menüye geldi ama aşırı bir yavaşlık var tıklıyorum geç yanıt veriyor. Bilgisayarıma giriyorum yanıt vermiyor. Tekrar baştaki yere geldi 1.30 gibiydi bu işlem 1 saatten fazla sürebilir diyordu. Bıraktım bu sabah 8'de tekrar baktım hala dönüyor aynı yerde format ile düzelir mi yoksa harddisk mi bozuldu? Yardım edebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Low level bir format attım knk az sonra kurduğumda yapıcam testi ama 4 yıllık bir bilgisayar bozulmuşda olabilir yeni bir hdd alıcak sanırım uyumlu olanı nasıl bulabilirim 320gb hdd yeterli şuanda tavsiye verebilirsiniz sevinirim bütçe 150-170 lira gibi
Bad sector testi yapabilirmisiniz ? Format çare etmez. Galiba HDD gitmiş.
bad sector testi yaptım foto atamıyorum maalesef ama şöyle birşey oldu windowsu kurarken çok ısındı sanırım kapandı soğumasını bekledim,tekrar açtım ekranda renkler(pembe,yeşil,beyaz birbirine girmiş yanıp sönüyordu yeniden başlattım bu dalgalanma görünmüyordu sebebi ne olabilir ve google'de vs problem yok ama bilgisayarın kendi programlarında yavaşlık hakim geç yüklenme gibi bunlara nasıl bir çözüm bulabilirim
HDtune error scan noktaların hepsi yeşil
Benchmark
(Transfer rate minimum 45.6mb/sec
Max119.9
Avg 89.2
Acces time 16.8 ms
Burst rate 136.1
CPU usage 4.5%

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı