Çözüldü Harddisk Aygıt Bağlı Değil Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Yer
Gotham City / U.S
Daha fazla  
Meslek
Süper Kahramanlık( Gotham Şehrinin Bekçisi)
Herkese iyi günler. Benim yaklaşık 7 yıllık 2 tane 250 GB Seagate harddiskim var. Bugün öğrenci Windows 8.1 için format atıcaktım C'deki bir kaç dosyayı D'ye kopyalarken D kayboldu görünmedi internette araştırdım biraz bir kaç program öneriyorlardı denedim pek beceremedim sonra aygıt yöneticisinden kaldırdım bilgisayarı yeniden başlattım tekrar gözükür diye yine gözükmüyordu bu sefer bilgisayar yönetiminden depolamada harddisk ayrılmamış gözüküyor, diski başlat dediğimde GPT mi MBR'mi diye soruyor UEFİ olduğu için GPT seçiyorum ama aygıt bağlı değil hatası veriyor MBR seçiyorum yine aynı hatayı veriyor bir türlü D'yi geri getiremedim gözükmüyor. @Recep Baltaş @Ali Güngör @Murat5038 yardım edebilicek varsa çok mutlu olurum.

Hocam bunu pek beceremedim. Kurdum şimdi tıklıyorum program açılmıyor. Şu D'yi bir geri getirsem bir kaç dosya atıp formatlıyacağım.

Program açıldı D diski gözükmüyor C ve Usb gözüküyor.

Hocam birde disk yönetiminde gözüküyordu kayboldu D.

Hayır hocam C ve D ayri diskler simdi hocam formata basladim format ekrani geldi keyi yazdim dosyalar kopyalaniyor dedi bilgisayarı yeniden baslatmak için saniye sayiyordu, saniyeyi gecti yeniden baslatti ekranda Gigabyte yazisi ve bir yuvarlak surekli donuyor 30 dakika oldu neredeyse ama hala kurulum ekranina devam etmedi.

D Diski 250 GB diğer disk ise. İçinde önemli dosyaların yok ise sata kablosunu çıkart başka slota takıp güç bağlantısını da çıkart sıkıca tekrar tak. Bios defalult yapıp biosta depolama hdd modeli gözüküyorsa bilgisayarı aşlatıp disk denetiminden kontrol et. Eğer burada gözükmüyorsa Linux live cd'lerden biri ile veya gparted ile diski biçimlendir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı