Harddisk Biçimlendirme

• Konuyu başlatan Bekir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.605
B

Bekir Öztürk

Ziyaretçi
Arkadaşlar resimde görüldüğü gibi 500 gb lık bir harddiskim var. Ben eski bilgisayarımın harddiskini söküp şimdikine taktım. Taktığım 320 GB tı asıl kullandığım 500 GB. Birincil olan 500 GB ikincil ise 320 GB. Ben 320 GB olanı (yerel disk d ve yerel disk j) bunları 500 gb ta olduğu gibi tek disk halinde istiyorum ve tamamen boş olmasını istiyorum gerekli dosyaları aldım. Oyun, film deposu arşivi gibi birşey yapacağım. 320 GB olanı nasıl boşaltabilirim biçimlendirirsem yerel disk d ve yerel disk j şeklinde kalacaklar ben bunların sadece yerel disk d olmasını istiyorum teşekkürler.

saBxF40.jpg

Başlat çubuğundaki windows işaretine sağ tıkla ve disk yönetimine gir. Disk yönetimine girdikten sonra tek disk haline getirmek istediği diskin bölünmüş olan kısmına birim sil diyeceksin. Birimi sildikten sonra diğer bölümü seçerek birimi genişlet diyeceksin ve diskin tek parça olacak.

Başlat çubuğundaki windows işaretine sağ tıkla ve disk yönetimine gir. Disk yönetimine girdikten sonra tek disk haline getirmek istediği diskin bölünmüş olan kısmına birim sil diyeceksin. Birimi sildikten sonra diğer bölümü seçerek birimi genişlet diyeceksin ve diskin tek parça olacak.

"Birimi Sil" diyeceğin bölüm J, "Birimi Genişlet" diyeceğin bölüm D. Birleştirdikten sonra Bilgisayarım'dan sağ tık - biçimlendir yaparsın içi temizlenir.

Cleaner gibi ismi olan bir program var biliyorsunuzdur. Onunla biçimlendirmeye başladım. Disk birleştirme başarılı oldu. İnşallah biçimlendirme de başarılı olur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı