Harddisk bir anda kayboldu

Drachaos

Hectopat
Arkadaşlar, bilgisayar başlatım, yavaş başladı. Normalde 7 saniyede açılır SSD var çünkü ağır açıldı ve yükleme simgesi dönerek açıldı bir baktım HDD yok bilgisayar da.

Görev yöneticisine baktım, SSD garibim HDD olmadığı için bütün gücü kendi halletmeye çalışıyor, oyunlar, uygulamalarım gitti.

Statik elektriği boşalttım kapatıp sonra açtım düzeldi HDD yerine geldi, oyunlar duruyor 300 GB ama sanki hiç yüklenmemiş gibi gözüküyor Steam'de.

HDD değerleri temiz %100 sağlıklı, SSD %92 temiz sağlıklı.

Şimdi ben format atmak zorunda mıyım yoksa programları geri getirebilir miyim? Donanımsal sıkıntı yok gibi yazılımsal sıkıntı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• sdkfksdf.jpg
    sdkfksdf.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 114
  • thj.png
    thj.png
    117,9 KB · Görüntüleme: 97
Hocam Disk Yönetiminden bakabilir misiniz? Bazen güncellemeler de biçimlendirmiyordu benim diskim belki ondan olabilir. Eğer ondan değilse sata kabloları çıkmış olabilir.

HDD'nin görünmemesi ile yavaş açılma arasındaki SSD her şeyi halletmeye çalıştığı için kısmını anlayamadım. Windows SSD'e kurulu değil mi? Oyunlar HDD'de ise Steam'den oyunları tanıtabilirsiniz. (Muhtemelen Steam ana klasörü de SSD'de tahmini yaptım)

HDD'nin görünmemesi ile yavaş açılma arasındaki SSD her şeyi halletmeye çalıştığı için kısmını anlayamadım. Windows SSD'e kurulu değil mi? Oyunlar HDD'de ise Steam'den oyunları tanıtabilirsiniz. (Muhtemelen Steam ana klasörü de SSD'de tahmini yaptım)
Sistem SSD'de yüklü Steamde SSD'ye yüklü oyunlar HDD'ye yüklü .. Bilgisayarı açtığımda HDD yoktu ve sistem CPU ve SSD güç harcıyordu sanırım fazladan tam hatırlamıyorum

@aydinciftci Disk yönetiminde bile gözükmüyordu HDD , Sata kablosu nasıl çıkabilir ki bilgisayarın içini hiç açmadım bu zamana kadar (11 aylık bir bebek daha) ve yerineden oynatmadım.
HDD'nin durumu SSD'yi bağlamaz yani SSD'ye yük gelmez o neyi çalıştıracaksa onu en iyi şekilde halleder.
Bu zaten 2. bir düşüncem asıl sorunum nasıl ve denen olduğu HDD dosyalar duruyor ama çalışmıyor bazıları ve geri nasıl getiricem format atmam lazım mı ?

Ve olay sonra bu iki dosya geldi.

Dosya Ekleri

• denemeasd.png
    denemeasd.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 91
  • zazaza.png
    zazaza.png
    4,9 KB · Görüntüleme: 85
@aydinciftci Disk yönetiminde bile gözükmüyordu HDD, SATA kablosu nasıl çıkabilir ki bilgisayarın içini hiç açmadım bu zamana kadar (11 aylık bir bebek daha) ve yerineden oynatmadım.

Bu zaten 2. bir düşüncem asıl sorunum nasıl ve denen olduğu HDD dosyalar duruyor ama çalışmıyor bazıları ve geri nasıl getireceğim format atmam lazım mı?

Ve olay sonra bu iki dosya geldi.

Bazen kablo kısa kalıyor olabilir tam oturmamış olabilir siz yine de kontrol edin her ihtimale karşı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı