Harddisk bölümleme yapmak ve yapmamak performansı etkiler mi

itsAtaken

Kilopat
Arkadaşlar, Bitmeyen sorunlarımdan ötürü ve biraz güncelleşmek adına dün Windows 8.1 kurdum. Ben diskleri biçimlendirmekten ise sık sık sorun yaşadığımdan harddiskin tamamını Yerel Disk C olarak ayarladım. Yani ikinci Bir yerel disk yapmadım. Böyle daha rahat benim için.

Sorum şu: Gördüğüm çoğu format videolarında ve Recep Baltaş'ın videolarında, sistem dosyaları için 1 Disk daha açılıyor. Benim eski Windows 7'im de öyleydi. Ama çok sıkıntı yaşadığım için bu sefer birleştirdim. Bu kötü bir şey mi ? Yani performansta filan sıkıntısı olur mu ? Bunda bir şey var ki insanlar 2 ayrı disk yapıyor. Cevaplarınızı bekliyorum. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci D diski, rehberlerde genelde sabit disk oluyor. SSD ve sabit disk birleşik bir bölüm oluşturamayacağı için (RAID hariç) ayrı bir D diskine ihtiyaç var. Bu diske sabit diski yedekleme olarak kullanın veya oyunlarınızı yükleyin. Tek bir sabit diskte ise bölümleme yapmak veya yapmamak performansa etki etmez. Tek sürücüde daha rahat ediyorsanız tek sürücü kullanın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı