Ben HDD de sorun olduğunu sanmıyorum. Ama bununla bir kontrol etsen emin oluruz. Buradan healt ve eror scan taraması yapıp bir resim eklermisiniz.
http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe
Release Package | AIDA64 Extreme 4.70.3200 Buradanda 45 dk kadar oyun oynadıktan sonra ısı değerlerini paylaşın. Hangi oyunlarda sorun oluyor ?
Ek olarak ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğudan emin olun ve oyunu nvidia ile açın.
İlgilenip yardımcı olduğun için teşekkür ederim kardeşim. Sorularından kolay olanla başlayayım, ekran kartımın sürücüleri güncel format sonrası güncellemiştim, ancak bios güncellemesini yapamamıştım. ( casper dan dolayı yayınlamıyorlar)
Kardeşim bu istediğin görüntüler;
HDTUNE HEALTH VE EROR SCAN TARAMASI
Kardeşim AİDA64 programından ekran görüntüsü alamadım bilgileri kopyalayabildim ancak
;
Sıcaklıklar
CPU 60 °C (140 °F)
CPU Package 62 °C (144 °F)
CPU IA Cores 62 °C (144 °F)
CPU GT Cores 60 °C (140 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 62 °C (144 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 60 °C (140 °F)
PCH diyot 58 °C (136 °F)
GPU diyot 59 °C (138 °F)
Hitachi HTS542525K9SA00 [ TRIAL VERSION ]
HDD'lerde önbellek (cache) değerleri de önemli.
Bu arada Windows kurulumlarını siz mi yaptınız? Harddiskiniz değiştikten sonra yüklenen sistemde önceki sisteminizde yüklü olmayan programlar yüklenmiş olabilir. Bunlar bilgisayar başlangıcında açılıyorsa sistemi yorar.
Kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Hdd'nin ön belleği yanılmıyorsam 8mb olması lazım. Windows kurulumunu ben yaptım, performans sorunundan önce Win 8'e yükseltirken de ben yapmıştım, aynı şekilde yaptım, ancak bios güncellemesini bulamadığımdan yapamamıştım...