Harddisk değişimi bilgisayar performansına etkisi

Batuhan39

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.
Arkadaşlar,benim sorunum Casper Nirvana A15HE dizüstü bilgisayarımın anlam veremediğim performans düşüşü.
1 ay öncesine kadar birçok oyunda sorunsuz performans alıyordum. Mevcut harddiskimin darbeye bağlı hasar görmesiyle değiştirdikten sonra, canavar gibi çalışan oyunların kasmaya başlamasına anlam veremiyorum. Daha önceki harddiskim 320 gb sata2 540 rpm idi yeni aldığımda aynı ancak artık performans fena halde düştü.
Arkadaşlar sorunun benim tahmin ettiğim gibi hdd mi, öyleyse ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Bilgisayarımın diğer özellikleri:
* intel i5 işlemci
* 8 gb ram
*1 gb nvidia gt 520 ekran kartı (128 bit)
* windows 8.1 pro

HDD'lerde önbellek (cache) değerleri de önemli.
Bu arada Windows kurulumlarını siz mi yaptınız. Hard diskiniz değiştikten sonra yüklenen sistemde önceki sisteminizde yüklü olmayan programlar yüklenmiş olabilir. Bunlar bilgisayar başlangıcında açılıyorsa sistemi yorar.

Ben HDD de sorun olduğunu sanmıyorum. Ama bununla bir kontrol etsen emin oluruz. Buradan healt ve eror scan taraması yapıp bir resim eklermisiniz. http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe
Release Package | AIDA64 Extreme 4.70.3200 Buradanda 45 dk kadar oyun oynadıktan sonra ısı değerlerini paylaşın. Hangi oyunlarda sorun oluyor ?
Ek olarak ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğudan emin olun ve oyunu nvidia ile açın.

İlgilenip yardımcı olduğun için teşekkür ederim kardeşim. Sorularından kolay olanla başlayayım, ekran kartımın sürücüleri güncel format sonrası güncellemiştim, ancak bios güncellemesini yapamamıştım. ( casper dan dolayı yayınlamıyorlar)
Kardeşim bu istediğin görüntüler;
HDTUNE HEALTH VE EROR SCAN TARAMASI
Kardeşim AİDA64 programından ekran görüntüsü alamadım bilgileri kopyalayabildim ancak:(;

Sıcaklıklar
CPU 60 °C (140 °F)
CPU Package 62 °C (144 °F)
CPU IA Cores 62 °C (144 °F)
CPU GT Cores 60 °C (140 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 62 °C (144 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 60 °C (140 °F)
PCH diyot 58 °C (136 °F)
GPU diyot 59 °C (138 °F)
Hitachi HTS542525K9SA00 [ TRIAL VERSION ]

HDD'lerde önbellek (cache) değerleri de önemli.
Bu arada Windows kurulumlarını siz mi yaptınız? Harddiskiniz değiştikten sonra yüklenen sistemde önceki sisteminizde yüklü olmayan programlar yüklenmiş olabilir. Bunlar bilgisayar başlangıcında açılıyorsa sistemi yorar.

Kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Hdd'nin ön belleği yanılmıyorsam 8mb olması lazım. Windows kurulumunu ben yaptım, performans sorunundan önce Win 8'e yükseltirken de ben yapmıştım, aynı şekilde yaptım, ancak bios güncellemesini bulamadığımdan yapamamıştım...

11-Ekim-2014_17-19.png

11-Ekim-2014_17-20.png

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD sorunlu, bütçen yetiyor ve fazla alan gereksinim duymuyorsan SSD alabilirsin.
HDtune quick olarak tarama yapmayacaktın, ama neyse sorun belli.
Ayrıca sıcaklıklar da fazla, genel bir yazılımsal ve donanımsal bakım yapılması gerekli.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı