Harddisk nasıl bağlanır?

Oyuncu42

Hectopat
Daha fazla  
İnternetten PC toplattım, fakat 240 GB SSD yetmeyeceği için 1 TB kendim HDD aldım fakat nasıl bağlanır hiçbir fikrim yok. HDD alınırken kablo falan da verilmedi. Yardımcı olur musunuz?

5B96C699-CB01-4C4C-9531-F06D17E500A6.jpeg
2267D656-0196-40FA-9EE5-C44226667A91.jpeg

Anakart kutusu içerisinden SATA kablosu çıkmalı. Çok uzun olmayan, küçük yassı bir kablo. Bir ucu anakartın uygun girişine (ucu L gibidir, küçüktür), diğer ucu HDD üzerine takılacak. Sonra HDD üzerinde daha uzun L şeklinde bir konektör olacak. PSU'dan uygun kabloyu ona takacaksın ve tamam olacak.

Ya o L şeklinde dediğiniz kabloyu anakarta girmedi ya da ben beceremedim tekrar deneyim. Diğer dediğiniz kabloyu nerede bulabilirim PC nin kendi içinde mi

Ya o L şeklinde dediğiniz kabloyu anakarta girmedi ya da ben beceremedim tekrar deneyim. Diğer dediğiniz kabloyu nerede bulabilirim PC nin kendi içinde mi
Muhtemelen sol alttadır. Anakartın fotoğrafını atarsan işaretleyebilirler, yada model belirtirsen internetten bulabilirler. Kenarlarda olur ve yatay da dikey de olabilir.

PSU kablo çıkıntılarının içerisinden boşta arkadaşın attığı gibi bir uzantı olması lazım onu uzun olan sokete takacaksın HDD üzerinde diğeri de küçük sokete takılıp anakart üzerinde sata1 sata2 sata3 sata4 diye yazması lazım küçük slotlar halinde enine sıralanmış şekilde

Evet PSU'dan geliyor orada kablo arkadaş video atmış izleyere yapabilirsin hatta sen anakartı çek at işaretliyim ben.

o sarı kabloyla sata taktım şimdi diğer kabloyu nerden bulucam onu bilmiyorum hiç
Evet PSU'dan geliyor orada kablo arkadaş video atmış izleyere yapabilirsin hatta sen anakartı çek at işaretliyim ben.
Koydum anakart fotosunu satayı anladım da diğer psudan gelen dediğiniz kablo nasıl bir şey
PSU kablo çıkıntılarının içerisinden boşta arkadaşın attığı gibi bir uzantı olması lazım onu uzun olan sokete takacaksın HDD üzerinde diğeri de küçük sokete takılıp anakart üzerinde sata1 sata2 sata3 sata4 diye yazması lazım küçük slotlar halinde enine sıralanmış şekilde
Psu dan gelen kablo nasıl bir şey
Ya işte o PSU dan gelen uzantı yok ne yapmam lazım acaba ssd ye mi takılı o

Dosya Ekleri

• ECDE22C2-1894-4FAC-B5CA-803205B2D10E.jpeg
    ECDE22C2-1894-4FAC-B5CA-803205B2D10E.jpeg
    1,9 MB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
o sarı kabloyla sata taktım şimdi diğer kabloyu nerden bulucam onu bilmiyorum hiç

Koydum anakart fotosunu satayı anladım da diğer psudan gelen dediğiniz kablo nasıl bir şey

Psu dan gelen kablo nasıl bir şey

Ya işte o PSU dan gelen uzantı yok ne yapmam lazım acaba ssd ye mi takılı o
PSU'dan bir tane ekstradan kablo çıkması lazım PSU'ya takılı vaziyette belki kasanın arka paneline kalmıştır kabloların sıkıştığı yere bir aç bak istersen aynı SSD'ye takıldığı gibi bir uzun çipli kablo olması lazım bir PSU ekstra kablosuz olmaz illa boşta olması lazım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı