Harddisk niçin yanar?

HDD çok zorlanırsa çok ısınırsa ve şase yaparsa yanar , yangın bile çıkartabilir :)

Fan desteği vermek lazım verimli ve soğuk olması için.

Biri benide bilgilendirsin. Hdd gerçekten yanar mı? Yani ateş olarak. Birde 8 yıldır masaüstü bilgisayarım var o kadar zorladım ancak hala bi hasarlı sektör filan yok. Seagate barracuda serisi 7200 rpm. Bu hdd çok mu sağlam?

Ben sanmıyorum HDD'nin yanacağını, mümkün değil gibi geliyor açıkçası. Bende sizin gibi Seagate Barracuda kullanıyorum, gayet memnunum hiçbir sıkıntısı yok.

Benim kasada 2 tane fan var. Oda psu içerideki havayı dışarı atıyor birde cpu fanı içeri bir plastik yardımı ile içeri soğuk hava alıyor. Ona rağmen hdd 40 derceden yukarı çıkmıyor.

Doğrusu bende görmedim sadece internette yanıyor filan yazmışlar. Heralde 90 lardaki hdd ler yanıyor.
Benim hdd maşallah taş gibi. Cloud serverlarda hdd yi soğutma sistemleri ile donatılmış. Tabi onlar 7/24 çalışıyor. Ama bende 8 yıldan beri günlük ortalama 4 saat çalışmıştır. İlk yıllarında günde 12 saat kadar çalıştırıyordum. Son 3 yılda günde 1 saat zor açtım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı