Harddisk önerisi

Bütçe
500

TekMatador

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Yayıncı

M.2 SSD'min yanına oyunları yüklemek için HDD arıyorum. Çok sesli olmasın ve hızlı olsun. Sizce hangi HDD alınmalı?

Toshiba P300, Seagate Barracuda ST2000DM008, WD Blue WD20EZAZ

Ürün linkleri;

Son düzenleyen: Moderatör:
P300 veya barracuda tercih ederdim. Toshiba sesli oluyor deniyor izlediğim incelemelerde wd ile barracuda ses konusunda çok benzerler miş (ikisi de 5400 olunca). Çok benzer ürünler. 7200 RPM daha sesli çalışacaktır. Ben seagate in 5400 modeline göz koydum şu aralar tabiki performans mi önemli ses mi onu düşünün. Ayrıca en güncel olan Seagate ve en incesi o olmalı.

Ben WD Blue kullanıyorum, memnunum. Alırken foruma çok baktım Barracuda'da ses sorunu yaşayanlar varmış, WD Blue ucuzdu direkt gözüm kapalı almıştım.

5400 RPM almanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü arada çok fiyat farkı yok. Üstelik vereceğiniz fiyatın kat kat daha fazla performansını alıyorsunuz.

Onun dışında ne aldığınız pek önemli değil. WD ya da Seagate almanızı tavsiye ederim ben.

Alacaksanız 7200RPM alın. Günümüzde artık 5400 RPM bile yavaş kalıyor. Ben size Seagate tercih etmenizi öneririm. Seagate olmaz diyorsanız ise WD Blue. Ses sorunları ile ilgili diyebileceğim şey ise Seagate 1 tık daha sesli olabilir ancak sorun yaratacak kadar olacağını düşünmüyorum. Ses yüksekliği konusunda çok fazla fark yok aralarında çünkü. Kulaklık kullanıyorsanız duymazsınız bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı