Harddisk Secure Erase Nasıl Yapılır?

231981

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Seagate 500 GB bir diskim var. Yaklaşık 5-6 senelik bir disk. 2-3 kere biçimlendirme haricinde sıfırlama, fabrika ayarına döndürme gibi işlemler yapmadım. Oyunlarda anlık takılma sorunu yaşadığım için HD Tune adlı program ile tarama yaptım okuma ve yazma hızlarında sürekli inişler ve çıkışlar gördüm. Technopat youtube kanalında SSD Secure Erase videosunu izledim aynı orada ki gibi inişler çıkışlar benim diskimde de mevcut. Bende araştırdım ve Seatools isimli programı buldum. Seagate diskler için yapılmış. Diskimin yedeğini alıp bu işlemi yaparsam diskim daha iyi olur mu acaba?

2020-02-19_09-34-56.jpg

Programın arayüzü bu. Diskim seçili ve yukarı da Erase butonu var. Buna tıklarsam sanırım işleme başlıyor ama emin olamadığım için konu açmak istedim. Ayrıca seagate'nin böyle bir rehberini buldum. Yardımcı olabilirmisiniz?

Seagate Rehberi

Bu arada eklemeyi unutmuşum. Diskin az önce yapılmış okuma ve yazma testi. Resmen yerlerde. Bunu düzeltmem lazım lütfen yardımcı olun arkadaşlar.

2020-02-19_09-52-09.jpg

Son düzenleme:
Mekanik diske format atman dolayli olarak hizini arttirir. Yani isletim sisteminde bir sorun vardir. Format atarsin temiz kurulum yaparsin. Sistem kaynaklarin dogrultusunda pcnin performansi olumlu yonde degisir. Disk zamanli zamansiz duruyorsa bad sector olabilir. Ya da Sisteminin yetenegi o kadar olabilir diye dusunuyorum.

Mekanik diske format atman dolayli olarak hizini arttirir. Yani isletim sisteminde bir sorun vardir. Format atarsin temiz kurulum yaparsin. Sistem kaynaklarin dogrultusunda pcnin performansi olumlu yonde degisir. Disk zamanli zamansiz duruyorsa bad sector olabilir. Ya da Sisteminin yetenegi o kadar olabilir diye dusunuyorum.

Siz yanlış anlamışsınız. Bad sector yok diskte sağlam. Sadece hızından biraz şikayetçiydim ama bu konuyu açtıktan sonra 2 defa önce hızlı biçimlendir ardından ise yavaş biçimlendirme ile diski biçimlendirdim. Şuan biraz daha iyi oldu. Özellikle oyun falan kurduğum zaman öncekine göre daha hızlı kuruluyor daha çabuk bitiyor işlemler. Sanırım biraz da olsa iyileştirme yapabilmişim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı