Çözüldü Harddisk sürekli %100 kullanılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yesefe35

Decapat
Daha fazla  
Hard disk sürekli %100 oluyor ve hiç inmiyor. Programların hepsi çok yavaş çalışıyor. Her türlü şeyi denedim antivirüs taraması falan yaptım bir şey de çıkmadı yardım edebilecek var mı?

Son düzenleme:
Çözüm
Sistemde verisel bölünme var. HDD'yi Defrag etmelisiniz. Windows araçlarından Sürücüleri Birleştir ve İyileştir aracını kullanın. HDD'nizi seçin. En iyi duruma getir'e basın. Uzun bir işlemdir ancak muhtemelen sorunu çözecek.
Sistemde verisel bölünme var. HDD'yi Defrag etmelisiniz. Windows araçlarından Sürücüleri Birleştir ve İyileştir aracını kullanın. HDD'nizi seçin. En iyi duruma getir'e basın. Uzun bir işlemdir ancak muhtemelen sorunu çözecek.

Çözüm
Çalıştıra services.msc yazıp servislere girin. SysMain hizmetini devre dışı bırakın. Eskiden sistemim HDD'ye yüklüyken bende de çoğu zaman disk kullanımı %100 oluyordu. Sorunu SysMain hizmetini kapatarak çözmüştüm. Hizmet, bilgisayarda yapacağınız hareketleri, tıklayacağınız yerleri önceden kaydediyor gibi bir şey. Daha hızlı açılması için bir nevi önbelleğe alıyor. Bu işlem de HDD'yi çok yoruyor. Kesin çözüm değildir. Ama bir ihtimal denemenizden zarar gelmez.

Sistem o HDD'e yüklü değil. Boş mesajlar yazmayı bırakın.

O programdan SMART sekmesini de paylaşın ve diski sisteme nasıl bağladınız?
sata kablosuyla direk anakarta bağlı
Görev Yöneticisi'nden başlangıçta açılan gereksiz programları devre dışı bırakın. Ayrıca antimalware service executable devre dışı bırakın nasıl yapılacağı Google'da yazıyor. Yine devam ederse sistem HDD üzerinde ise sistemi SSD'ye kurun.
bunları çoktan yaptım bi işe yaramadı harici harddiskler çalışıyor

Peki windows search kapatıp devre dışı bıraktın mı?
evet youtubedaki çoğu viedonun dediklerini yaptım
bunu denemedim hiç

Son düzenleme:
Hard disk düzelmedi ve muhtemelen düzelmeyecek biçimlendirme ve birleştirmeye rağmen hiçbir şey değişmedi yine de yardım eden herkese teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı