Harddisk takılıyken bilgisayar açılmıyor

BlueGoldRS

Hectopat
Bilgisayarı dün kullanıyordum, hiçbir sıkıntısı yoktu. Ama bu sabah açarken bilgisayar açılmadı birkaç tane hata verdi. İnternetten baktım HDD arızalı oluğu için böyleymiş. Neyse çıkartıp denedim, açıldı. Bu HDD'yi kurtarmanın bir yolu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

HDD'nin garantisi varsa servisine gönderin eğer yoksa veri kurtarma ve onarım merkezleri var. Oralara bir gidin derim.
Yok HDD oldukça eski daha öncede böyle bir sorun yaşamıştım bilgisayar HDD'yi görmüyordu, bir şekilde düzeltmiştim. Kendim kurtaramaz mıyım?

Kurtarılır mı bilmiyorum, eğer kullanıcılar kurtarabilecek olsaydı bu veri kurtarma merkezleri kurulmazdı diye düşünüyorum. Yine de siz forumdaki diğer makalelere bakın veya az daha bekleyin belli üstatlar var onlar mesaj atsınlar.

Farklı bir HDD üzerine Windows kurun ve bu HDD'i SATA 1 portuna takın bozuk olanı ise boşta kalan herhangi bir SATA portuna takın sonrasında BIOS üzerinden sağlam olan HDD seçerek Boot edin bu şekilde açılması gerekir yine de açılmıyor ise devre arızalıdır verileri farklı bir devre ile kurtarabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…