Harddisk tamiri nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan 138233
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 3.478

138233

Hectopat
Seagate 500GB Harddiskim arıza yaptı. PC çalışırken kasa fanının kablosunu çıkart tak yaptım ardından PC kapandı. PC açılırken 'tık tık' sesleri çıkarıyor ardından BIOS harddisk uyarısı veriyor ve PC normal olarak açılıyor (SSD'den). Sorun neresinde olabilir ve tamiri nasıl yapılır?

Veriler önemli değil. Diski çöpe atmak istemiyorum.
Sizin evde yapabileceğiniz türde bir işlem değil. Yeterli tecrübe ve ekipmana sahip olsanız bile içi açılmış HDD'den hayır gelmez. Çoğu yer HDD'leri kör kopal çalışır hale getirip içerisindeki önemli verileri alıyorlar. Sonrasında onlar da çöpe atıyor. (Veya ileriki kurtarma işlemi için bir sonraki bozuk HDD için donör disk olarak saklıyorlar.)

Peki bu nasıl bozuldu? Harddiskle alakalı bir şey yapmıyordum. Kasa fanının kablosunu taktım ve ardından harddisk bozuldu.
Kontrol kartında problem olabilir mi? Bu videodaki gibi değiştirsem çalışabilir mi? Aynı model harddisklere sahibim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDD'in çıkardığı sesi videoya alıp burada paylaşabilir misiniz? Biosda çıkan uyarının resmini paylaşınız.
Uyarı;
20201004_171810.jpg

Bu da çıkan ses;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı model HDD'ler den buna uyan anakart varsa takıp deneyebilirsiniz. Disk büyük ihtimalle bozulmuş ya da anakarttan kaynaklı. Anakartını çıkarıp arka ve önünün resmini paylaşınız.
Bazı parçaları yanmış ise şanslısın onları çıkarıp uygun olanlarla değiştirebilirsiniz. Ya da kısa devre olanları.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı