Harddiskler RAW formatına geçti

OzannAydin3223

Centipat
Günaydın herkese, iki gün önce bilgisayarıma format attım ve Windows kurulduğunda 2 diskim gözükmüyordu bende Disk Yönetiminden baktım ve ikiside takılı fakat ''Dosya sistemi = RAW'' olarak gözüküyor. Bunu nasıl NTFS'ye çevirebilirim? Biçimlendirmeyi denediğimde hata alıyorum ve hiçbir şekilde biçimlendiremiyorum. CMD'den ve Disk yönetiminden denedim biçimlendiremiyorum. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Bir tanesini yeni aldım 3 gün önce bozuk/arızalı olabilir mi?
Diğer Disk 1'i biçimlendirmeyi denemedim çünkü içinde bana gereken dosyalar var. Onu başka bir şekilde kurtarmayı deneyeceğim. Ve CMD'de Disk 2, GPT olarak gözükmüyor? Ne anlama geldiğini bilmiyorum ama bununla alakalı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• tech.png
    tech.png
    4,1 KB · Görüntüleme: 93
  • techn.png
    techn.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 74
  • techno.png
    techno.png
    4 KB · Görüntüleme: 81
  • tec.png
    tec.png
    2,3 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Selam yardımın için teşekür ediyorum ama,
"Chkdsk D: /F" komutunu yazdıktan sonra,
"Access Denied as you do not have sufficient privileges or
The disk may be locked by another process.
You have to invoke this Utility running in elevated mode
And make sure the disk is unlocked." Hatasını alıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Biliyor musun?
Sanırsam disk kilitlenmiş çünkü bi program ile yapmaya çalışırken 'kilitli' tarzında bir uyarı almıştım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı