Harddisk'ten Veri Kurtarma

• Konuyu başlatan EEKA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 549

EEKA

Centipat
Hayırlı günler. Benim size bir sorum olacaktı. Bilgisayarımı açık bırakıp bir yere kadar gitmiştim. Geldiğimde klavye çalışmıyordu. Klavyenin kablosunu çıkarıp tekrar takmak için bilgisayarı kapattım. Kabloyu tekrar taktım. Bilgisayarı açma tuşuna basılınca açılmadı. Ardından kasayı açıp problemi görmeye çalıştım ama her şey normal gözüküyordu. Ben de belki harddiskte bir problem vardır diye harddiski değiştirmeye karar verdim ve yerine başka bir harddisk taktım. Ardından bilgisayarı açmaya çalıştığımda açıldı. Çıkardığım harddiski başka bilgisayarda da denedim ama çalışmadı. Bu harddiskin içinde benim için çok önemli olan bilgiler var. Bu bilgileri kurtarmamın bir yolu var mı? Bir firmaya yazdım minimum 500TL dediler. Bana, o paraya yeni harddisk ya da SSD almak daha mantıklı geliyor. Bu yüzden buraya da yazıp sizden bilgi almak istedim. Bu arada kasayı ilk açtığımda kasadan hafif bir yanık kokusu gelmişti.

Eğer yanık kokusu aldıysanız harddisk'in krux bağlantıları yanmış olabilir yani harddiskiniz kullanılamaz hale gelmiş olabilir. Bunun için harddisk veri kurtarma şirketleri var ancak onlarında başarısız olma ihtimalleri var ve verileri kurtarma ihtimalinde dahi içindeki verilere onların da ulaşacak olması cabası. Eğer teknik bilgi ve donanıma sahipseniz harddiskin'in içerisindeki veriyi tutan hazneyi harddiskten ayırıp , farklı bir harddiske monte ederek çalıştırmayı deneyip sorunun veri haznesinde mi bağlantı akortmantlarında mı olduğunu anlayabilirsiniz.

Eğer yanık kokusu aldıysanız harddisk'in krux bağlantıları yanmış olabilir yani harddiskiniz kullanılamaz hale gelmiş olabilir. Bunun için harddisk veri kurtarma şirketleri var ancak onlarında başarısız olma ihtimalleri var ve verileri kurtarma ihtimalinde dahi içindeki verilere onların da ulaşacak olması cabası. Eğer teknik bilgi ve donanıma sahipseniz harddiskin'in içerisindeki veriyi tutan hazneyi harddiskten ayırıp , farklı bir harddiske monte ederek çalıştırmayı deneyip sorunun veri haznesinde mi bağlantı akortmantlarında mı olduğunu anlayabilirsiniz.
Peki bildiğiniz uygun fiyatlı bir firma var mı ? Çünkü bu konuda pek bi bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı