Hareketli arka plan hangi bilgisayar parçasına yük bindirir?

mrgainnopain

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2017
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar soru biraz mantıksız geldi ama şöyle açayım arkaplanı hareketli yaparsam hangi bilgisayar parçamı kullanır? (İşlemci, SSD, ekran kartı vs.)
Soruyu sorma amacım HDD kullanırken hareketli arka plan yapmaktan çekiniyordum bilgisayarım yavaşlıyordu biraz SSD'ye geçtim şu an tekrar yavaşlama olur mu sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diske grafikler önbelleğe alınana kadar yük bindirir. İşlemci ve ekran kartına ise hareket ettiği sürece yük bindirir. O kadar. Yavaşlama etkisi ise sistem özelliklerine göre değişir.
 
Şimdi denedim, %32 olarak ekran kartıma yük bindiriyor( video decode ), ha fanlar filan dönmüyor. Bellek olarak birşey değişmedi, CPU olarak da bir fark göremedim açık ve kapalı arasında. Sonuç olarak ekran kartına %30 kadar bindiriyor, çözünürlük ve kaliteye göre %30 artar veya azalır. Masaüstünden çıktığın anda, mesela internette dolaşıyorsun ve o an masaüstü görünmemekte, o zaman yük bindirmiyor. Ne zaman ki masaüstüne dönersin o vakit video olarak görüyor ve ekran kartına yük binmeye başlıyor. En iyi cevap olarak işaretleyip konuyu kapatabilirsin. 😉
 
Hocam son olarak şunu söyliyeyim bilgisayarım i3-4130 işlemci 750ti 2gb ekran kartı 8gb ddr3 ram sizce oyunlara etkisi olur mu? 40 fps assassins creed odyssey oynuyorum onu da bozmasa bari
 
Oyuna girince devre dışı kalıyor diye biliyorum. Bunu kullanıyorsanız.

 
Oyuna girince devre dışı kalıyor diye biliyorum. Bunu kullanıyorsanız.

cevaplar için çok teşekkürler kullanmaya başlayayım :)
 

Geri
Yukarı