Hareketli arka plan sistemi yorar mı?

larenno

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Steam'de wallpaper alive (ücretsiz olan) ile bir hareketli arka plan edindim ve kullanıyorum. Bilgisayarın açılış ekranında ve bir klasör dosya veya uygulama açmasında fark edilebilecek ama sorun yaşatmayacak yavaşlama hissettim. Bazen ekranı 8-10 saat açık bırakıyorum; sistemi aşırı yorar mı, bu hareketli arka plan işlemci üzerinden mi yoksa ekran kartı üzerinden mi çalışır?

Hareketli duvar kâğıtları (wallpaper alive gibi) genellikle ekran kartı (GPU) üzerinden çalışır ama sistemin zayıfsa işlemci (CPU) ve RAM de etkilenebilir. Yani yorar.

Merhaba arkadaşlar,
Steam'de wallpaper alive (ücretsiz olan) ile bir hareketli arka plan edindim ve kullanıyorum. Bilgisayarın açılış ekranında ve bir klasör dosya veya uygulama açmasında fark edilebilecek ama sorun yaşatmayacak yavaşlama hissettim. Bazen ekranı 8-10 saat açık bırakıyorum; sistemi aşırı yorar mı, bu hareketli arka plan işlemci üzerinden mi yoksa ekran kartı üzerinden mi çalışır?

Oyun oynarken arka plana geçince duruyor zaten sıkıntı olmuyor.

Arkaplandayken,
1744570877688.png

Masaüstündeyken,
1744570920626.png

hareketli duvar kâğıtları (wallpaper alive gibi) genellikle ekran kartı (GPU) üzerinden çalışır ama sistemin zayıfsa işlemci (CPU) ve RAM de etkilenebilir. Yani yorar.

Hocam yormayan en alt bir sistem gereksinimleri nedir bende hareketli yapmak istiyorumda bilmiyorum yorarmı sistemi yormazmı.

Çok yormaz ama sisteminize göre değişen bir durum. Ben de de Wallpaper Alive programına benzer bir program olan Wallpaper Engine var, sistemim kötü olsa da bilgisayarımın performansını bozmadan çalışıyor. Zaten siz bir şey yaparken otomatik olarak hareketli duvar kâğıdı duruyor, masaüstüne gelince duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı