Harici disk mi, dahili disk mi almalıyım?

Bütçe
Bilgisayar tek başına (500 GB ssd) 16000 TL, 1TB (2x500 GB ssd) yapınca 1760 TL civarına geliyor harici disk çok pahalı olmazsa sevinirim :)

Alper Yılmax

Decapat
Daha fazla  
Monster notebook almayı düşünüyorum fakat 1TB yapınca çok pahalı oluyor ve harici diskler kısmen daha ucuz olduğu için harici disk mi almalıyım yoksa dahili olarak bir disk mi almalıyım? Dezavantajları nedir? Sorun çıkarır mı? Çabuk cevap gelirse sevinirim

Harici almalısınız hocam. Zira dahililer daha hızlı bozulabiliyor ve bir de laptop yani eninde sonunda o laptop bir yerden bir yere taşınacak ve taşınırken iç HDD'ler sağlam olmayabiliyor, tavsiye etmiyorum iç HDD'ler taşımak için, hareket etmesi için değildir. Sabit duran bilgisayar içindir. Firmalar üretirken bu koşulu göz önünde bulundurur. Dış HDD'ler ise üretilirken bu disk hareket edecek, hareket edeceği için bu HDD'yi bizim çok sağlam yapmamız lazım derler ve iç HDD'lere kıyasla daha sağlam ve daha uzun ömürlü olurlar. Dış HDD alın.

Alırkende tavsiyem Seagate almayın, WD tercih edin. WD'yi de çok aşırı seyahat etmiyorsanız 3.5 inç, çok seyahat ediyorsanız veya seyahat ederken HDD bana sorun çıkarmasın derseniz 2.5 inç alın hocam. Hayırlı olsun.

Bence de harici disk alın, en kötü içne takarsıniz. 2.5 inc almanızı tavsiye ederim 3.5 taşımak zor ve içine takma şansınız yok. (tabi bunlar laptop un içinde boş 2.5 slot varsa geçerli)

Harici olarak NVMe standardında bir disk alıp kendiniz ekleyebiliyorsunuz diye biliyorum Monster ürünlerine. Bütçenizi tam olarak anlamadım ancak 1 TB NVMe standardında bir disk alıp kendiniz yerleştirecekseniz PNY markayı önerebilirim.
Taşınma bakımından bakıyorsanız Toshiba'yı önerebilirim 2TB modelini yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum veya WD markayı önerebilirim 2 yılı devirdim sayılır bu modelle de. taşınabilir SSD olarak bakıyorsanız fiyatlar sebebiyle maalesef ki zor olur. Ancak normal 2.5 inç bir SSD alıp onu harici kutuyla devam edebilirsiniz böylelikle istendiği takdirde direkt olarak laptopun içine de koyulabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…