Harici disk onarma hatası

ekin asilsoy

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Harici diskime 2 gündür giremiyorum. Disk çalışıyor ışığı yanıyor bilgisayara takınca algılıyor ama diskin üstüne basınca açılmıyor. Onar dediğimde de fotoğaftaki gibi hata veriyor. Aygıt yöneticisinde ve disk yönetiminde de gözüküyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu acaba.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    18,9 KB · Görüntüleme: 90
Merhabalar. Harici diskime 2 gündür giremiyorum. Disk çalışıyor ışığı yanıyor bilgisayara takınca algılıyor ama diskin üstüne basınca açılmıyor. Onar dediğimde de fotoğaftaki gibi hata veriyor. Aygıt yöneticisinde ve disk yönetiminde de gözüküyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu acaba.

Minitool wizard Partition tool ile biçimlendirmeyi deneyin.

@Assecreed

O halde 2.5'lik disktir.
Öncelikle elinizde başka bir kablo varsa onunla deneyin.
Masaüstü kullanıyorsanız kasanın arkasındaki ve mavi olan USB'lerden birine takın.

Notebook kullanıyorsanız notebook un şarj cihazı takılı notebook a iken diski USB'ye takıp deneyin.

Farklı bir kablo ile denemedim ama 5-6 farklı cihazda denedim hem masaüstü hem laptop hem de MacBook'da denedim hepsinde aynı sorun var. Yarın farklı bir kablo alıp deneyeceğim ama pek çözüleceğini sanmıyorum.

Farklı bir kablo ile denemedim ama 5-6 farklı cihazda denedim hem masaüstü hem laptop hem de MacBook'da denedim hepsinde aynı sorun var. Yarın farklı bir kablo alıp deneyeceğim ama pek çözüleceğini sanmıyorum.

İçinde önemli dosya var mı?

Farklı bir kablo ile deneyin bu da çözüm olmazsa diski harici kutudan çıkarıp girişini kontrol edin standart SATA ise dahili olarak masaüstü sisteme takıp deneyin.

Disk sağlamsa başka bir kutu alıp bu kutuya koyabilirsiniz.
Tabii bu işlem diskin garantisini (varsa) sonlandırır.

İçinde önemli dosya var mı?

Farklı bir kablo ile deneyin bu da çözüm olmazsa diski harici kutudan çıkarıp girişini kontrol edin standart SATA ise dahili olarak masaüstü sisteme takıp deneyin.

Disk sağlamsa başka bir kutu alıp bu kutuya koyabilirsiniz.
Tabii bu işlem diskin garantisini (varsa) sonlandırır.

Diskin büyük ihtimal garantisi yok. Diskin içindeki dosyaları bugün bir şekilde kurtardım ve diski biçimlendirdim bu da bir çözüm olmadı. Diğer anlattığınızı tam olarak anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı