Harici disk onarma hatası

Diskin büyük ihtimal garantisi yok. Diskin içindeki dosyaları bugün bir şekilde kurtardım ve diski biçimlendirdim bu da bir çözüm olmadı. Diğer anlattığınızı tam olarak anlayamadım.

Her harici diskin içinde bir HDD vardır.
Yani notebook bilgisayarların içine takılan bildiğimiz HDD'nin aynısıdır.

Bu gibi arızalarda dışındaki kutu arızalanmış olabiliyor.
Bunun için dışındaki kutu çıkarılır ve diskin bağlantısı kontrol edilir.
Eğer standart SATA arayüzü varsa diskte bir masaüstü bilgisayara takılır ve diskin sağlamlığı kontrol edilir.
Eğer disk sağlamsa arıza sadece kutuda ise linkteki gibi bir boş kutu alınarak disk içine konulur ve harici olarak kullanılmaya devam edilir.

Ancak bazı harici disk üreticileri bu disklerin arayüzünde standart SATA kullanmıyor ve farklı bir soket kullanabiliyor o zaman diski çöpe atabilirsin.

Her harici diskin içinde bir HDD vardır.
Yani notebook bilgisayarların içine takılan bildiğimiz HDD'nin aynısıdır.

Bu gibi arızalarda dışındaki kutu arızalanmış olabiliyor.
Bunun için dışındaki kutu çıkarılır ve diskin bağlantısı kontrol edilir.
Eğer standart SATA arayüzü varsa diskte bir masaüstü bilgisayara takılır ve diskin sağlamlığı kontrol edilir.
Eğer disk sağlamsa arıza sadece kutuda ise linkteki gibi bir boş kutu alınarak disk içine konulur ve harici olarak kullanılmaya devam edilir.

Ancak bazı harici disk üreticileri bu disklerin arayüzünde standart SATA kullanmıyor ve farklı bir soket kullanabiliyor o zaman diski çöpe atabilirsin.

Disk ama çalışır vaziyette ve takınca algılıyor neden çöpe atmam gerekir ki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı