Harici Diske Mac Kurmak

hanifi_corak

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Full Stack Developer
Merhabalar. Lenovo Z580, i7 marka bir şirket bilgisayarım var. Yazılımcıyım. Web tabanlı çalışan yazılımlar geliştiriyoruz. Ancak Mac'e biraz merak sardım. Elimde WD Elements 3.0 1 TB disk var. Ben buna Mac kurabilir miyim? Şu an kullanmakta olduğum Windows sistemi bozmadan?

Teşekkürler.

Harici diske kurulum yapmak ne kadar mümkün açıkçası bilmiyorum. Sağlıklı olmadığı kesin. Onun yerinde Laptop'un DVD sürücüsünü sökerek bir Sabit Disk modülü alabilirsin. İnternette bir çok yerde satılıyor hatta DVD to HDD veya DVD to SSD veya SSD Baby diye aratarak bu modülü bulabilirsin. Ardından DVD sürücü kısmına monte ederek ve içine bir Sabit Disk alarak çift Sabit Diski olan bir sistem haline getirebilirsin. Ardından Sabit Disklerin birine Windows birine macOS kurulumu yapabilirsin. Yalnız ikisininde GPT olmasına dikkat etmen yeterli olacaktır. Bu çözümü sen harici diske kurmak istediğin için sundum. Ama Windows kurulu olan diskini bölüntüleyip yine macOS kurarak DualBoot bir sistem yapabilirsin.

Harici diske kurulum yapmak ne kadar mümkün açıkçası bilmiyorum. Sağlıklı olmadığı kesin. Onun yerinde Laptop'un DVD sürücüsünü sökerek bir Sabit Disk modülü alabilirsin. İnternette bir çok yerde satılıyor hatta DVD to HDD veya DVD to SSD veya SSD Baby diye aratarak bu modülü bulabilirsin. Ardından DVD sürücü kısmına monte ederek ve içine bir Sabit Disk alarak çift Sabit Diski olan bir sistem haline getirebilirsin. Ardından Sabit Disklerin birine Windows birine macOS kurulumu yapabilirsin. Yalnız ikisininde GPT olmasına dikkat etmen yeterli olacaktır. Bu çözümü sen harici diske kurmak istediğin için sundum. Ama Windows kurulu olan diskini bölüntüleyip yine macOS kurarak DualBoot bir sistem yapabilirsin.

Cevabınız için teşekkürler. Dediklerinizi yapıcam hocam.

Merhaba
Benim laptop ta boot usb den yapılabiliyor. Muhtemel seninkindede vardır. Harici hdd ni usb2.0 ve kurulum usb sinide 2.0 takabilirsen kurulumu harici hdd ni gpt macos günlüklü formatlayıp o hdd kurulum yapıp clover ona kurup açılışı o hdd den yapınca oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı