Harici diskte oyun oynanır mı?

efeonline

Femtopat
Arkadaşlar yeni bir PC aldım. Alanı bana yetmiyor, yeni HDD almak istiyorum fakat USB ile takılabilen harici disklerden düşünüyorum. Fakat birkaç arkadaşın oyun oynatmaz dediler. Ben de pek emin olamadım. Oyun oynatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senelerdir USB 3.0 bağlantılı bir WD harici diskte oyun oynuyorum (Witcher 3, Red Dead Redemption 2, Shadow of Mordor, Jedi Fallen Order vs). İyi bir harici diskten çok güzel oyun oynanır. Ama mutlaka USB 3.0 bağlantınız olmalı, disk kaliteli olmalı. Zaten donanım olarak iç ve dış HDD'ler aynı, RPM ve hız değerlerine dikkat etmek gerekiyor. Kasa içinde kullanılan SATA bağlantısına nazaran daha yavaş olacaktır elbette.

HDD oyun oynatmama gibi bir durum söz konusu olamaz oynatmaz ise disk sıkıntılıdır.

Sadece oyun geç yüklenir ve geçişler yavaş olur. Bütçeniz var ise SSD'ye yönelin. Yoksa HDD alın ama uygun olanı almak için bizden tavsiye isteyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı