Harici ekran kartı geçiş yapamıyorum

kerems122

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, karantina dolayısıyla aile evime geldim ve burada eski bir laptop var. Markası HP Pavilion g6. çok fazla bilgisayardan anlamıyorum ama internetten okuduğum kadarıyla söylenen şeylerin çoğunu yaptım hiçbir sonuca ulaşamadım. Sorunum şu. Bilgisayarda iki tane ekran kartı var. CPU - Z programıyla bakmaya çalıştığımda program açılırkne %70'te takılıyor ve bilgisayarı tamamen donduruyor fare bile hareket etmiyor. Sadece aygıt yöneticisinden görebiliyorum ekran kartlarımı.

s6faEr.png

Bilgisayar Windows 7'di önceden fakat harddiski bozulduğu için ben içerisinde Windows 10 kurulu olan başka bir harddiski taktım bir ihtimal çalışır diye. Çalıştı ve bilgisayar açıldıktan sonra Windows 10'dan bilgisayarı sıfırla yaptım tamamen her şeyi kaldırarak sıfırdan bir format atıp W10 kurdum bilgisayara. Driverlarını kendisi yükledi fakat bir türlü geçemedim harici ekran kartıma. Daha sonra W10'un kendi yüklediği ekran kartı Driver'ini sildim kaldırdım. İnternette yazanları denemeye başladım hangi ekran kartı sürücüsünü indirdiysem bir türlü olmadı her seferinde aygıt yöneticisinde ünlem işaretini gördüm ekran kartı üzerinde. Sonra tekrardan 0 bir format atmakta buldum çözümü. Ama harici ekran kartına geçemiyorm hala devam etmekte. Grafik ayarlarından yüksek performansı seçmemi öneriyorlar fakat bende tam olarak şu şekilde gözüküyor orası da;

XD6Pqu.png

Harici ekran kartımı burada göremiyorum.
@Murat5038 yardımcı olabilir misiniz hocam?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu sorunuma ? Lolde 01 - 04 fps arası alıyorum :(
@Recep Baltaş lütfen buraya bakabilir misiniz ? Bu sorunu çok acil çözmem gerekiyor 8 yaşında bir kardeşim var çocuğun tek eğlencesi bu bilgisayar 😀

Son düzenleme:
İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın ilk olarak, yazında en son format attığın gözüküyor ondan sonra sürücü filan yüklemediysen denemediysen yardım ederim ancak kendi başına yine bir şeyler denediysen tekrar format gerekecek sıfırlama format sayılmaz temiz kurulum yapılması lazım ama sonraki iş çözülmezse. Eski bir sistemse Win 10 değil Win 7 atılması daha sağlıklı olur.

Malum karantinadan dolayı dışarı çıkamıyorum ve maalesef elimde format atabileceğim dvd veya usb yok. Sanal disk ile atsam olur mu? Evet sistem eski hiç bir şeyi denemeden ilk iş olarak Win7 mi kursam bilgisayara sonra siz adım adım anlatırsınız yapmam gerekenleri
Aida raporunu paylaşıyorum birazdan rapor hazırlanıyor şuan
Report.htm - 6.9 MB
Bilgisayardan DDU ile ekran kartı driverlerini kaldırmıştım ama tekrar kendi kendine driver yükledi otomatik olarak ben hiçbir şey yüklemedim. Bu şekilde şuan durum yani kendim hiçbir şey yüklemedim. Yinede format gerekir mi hocam ?

Son düzenleme:
Bataryam sorunlu kullanamıyorum. Bilgisayarı sürekli fişe takılı kullanıyorum. Tamam hemen güncelliyorum BIOSU
Güncelledim biosu. Güncel olduğunu nasıl gösterebilirim size. Yani attığınız setup ' ı çalıştırdım kurdum bilgisayar restart attı kendine galiba güncellendi.
f.52 şuan bios sürümüm
Şuan yapmam gereken nedir hocam @Murat5038

Son düzenleme:
Güncellenmiş evet. Şimdi DDU rehberini uygulayıp ekran kartını kurabilirsiniz.
Kod:
https://www2.ati.com/drivers/beta/non-whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-relive-16.2.1-sep20.exe
Bunu IDM ile indirip kurun.

DDU dan ekran kartını kaldırıp verdiğiniz linkten ekran kartı mı mı kurayım doğru anladım değil mi hocam ?
ben ekran kartımı kaldırdığımda kendi kendine otomatik kuruyor onu nasıl iptal edebilirim ?
söyledikleriniz tam olarak yaptım ve aygıt yöneticisinde sonuç bu.
masaüstüne sağ tıklayıp radeon ayarlarına girmeye çalıştığımdada bu şekilde bir hata alıyorum

Son düzenleme:
Report2.htm - 8.4 MB
@Murat5038 hocam orda mısınız sorunum çözülmedi hala :/
Sorunum aynı şekilde devam ediyor. Onboard ekran kartımı kullanabiliyorum sadece hariciye geçiş yapamıyorum asla
Sanırım geçmeyecek bu sorun kaldırıp rafa koymak lazım bu bilgisayarı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı