Harici Ekran Kartı Kutusu kullanmak mantıklı mı?

bulanık_mantık

Hectopat
Harici ekran kartı kutuları oluyormuş. Bir ara satışta bu kutulara rastlıyordum alışveriş sitelerinde ama son zamanlarda görmüyorum.
Fazla yaygınlık kazanmadı nedense. Bence mantıklı bir fikir hem masaüstü hem dizüstü bilgisayarda kullanmak için veya ekran kartı olmayan dizüstü bilgisayarların gücünü artırmak için.
Bu tür cihazları deneyen kimse var mı? Bu tür bir cihaz kullanmak mantıklı mı?

1 kaç ay önce biraz araştırmıştım. Hiç mantıklı olmadığı sonucuna vardım benim laptop için. i7 9750H işlemci yetersiz kalacak güncel kartlar için. Laptopun kendi kartını zor besliyor. Sen de kendi işlemcine göre değerlendir. Ama bu cihazları alması mesele. Ucuz değiller. Kart alacaksın. Uyumluluk vs. uğraşılacak gibi değil.
Soğutması güzel, mesela sıvı metal soğutmalı ROG serilerinde ileride uygulanabilir en mantıklı olarak.

Çok mantıksız çünkü, o kutular gereğinden fazla pahalı o fiyata laptop canlandırmak yerine yeni masaüstü dizilir. Gereğinden fazla pahalı, bakıyorsun bomboş bir kutu 12K, olanı ve güç kaynaklı olanı da sanırım 20kdan daha da pahalı olabilir. O laptopu çöpe at daha iyi. Güzel bir ekran kartına sistem mi yok? Laptopu canlandırsa ne olacak zaten sınırlı bir işlemci var. Yapmak istedim ama, fiyatları görünce tereddütsüz u dönüşü yapmak zorunda kaldım. Kısacası bana göre dünyanın en mantıksız işi diyebilirim. Bir süre sonra o yatırıma acır pişmanlık duyar insan. Ben şahsen vazgeçtim ürün çok pahalı. Güzel buluş fakat ürün pahalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı