Harici ekran kartı sürücü yokmuş gibi davranıyor

GPU-Z programından "Advanced" kısmından da limit gözüküyormuş, oradan bir bakar mısınız?
1686681014375.png

Hwinfo64'ü indir ETS2 pencereli çalışırken hwinfodan bak eğer termal yada güç olarak performans sınırlanıyorsa ''evet'' olarak gösterir. GPU bölümünü komple atarsan bizde bakarız, iyice ısınsın ama laptop. Anlattığın kadarıyla sıcaklık sorunu değil ama bence çünkü fpsin sonradan değişmesi lazım öyle olsa. Benim tahminim ya sürücüde bir sorun var yada grafik ayarlarını çok arttırmış olabilirsin. MX330 bir hayli zayıf bir kart ETS2yi 1080p ultra kaldırmaz sanki. Sürücüyü bir kaç ay eski versiyonuyla değiştir, bazen sıkıntı oluyor son sürümlerde özellikle eski kartlar için.

Hwinfo64'ü indir ETS2 pencereli çalışırken hwinfodan bak eğer termal yada güç olarak performans sınırlanıyorsa ''evet'' olarak gösterir. GPU bölümünü komple atarsan bizde bakarız, iyice ısınsın ama laptop. Anlattığın kadarıyla sıcaklık sorunu değil ama bence çünkü fpsin sonradan değişmesi lazım öyle olsa. Benim tahminim ya sürücüde bir sorun var yada grafik ayarlarını çok arttırmış olabilirsin. MX330 bir hayli zayıf bir kart ETS2yi 1080p ultra kaldırmaz sanki. Sürücüyü bir kaç ay eski versiyonuyla değiştir, bazen sıkıntı oluyor son sürümlerde özellikle eski kartlar için.
1686684602205.png

Böyle görünüyor ve ben bir şey anlayamadım.

Ets 2 sadece normal ayarlarda rahat açması lazım. 840m ile daha iyi performans alıyordum. Sorun sadece bu oyun da değil. Ravenfield gibi hesap makinesinde bile oynanacak oyunda kasma yaratıyor. Yukarı da da bahsetmiştim. Harici ekran kartı devre dışı bırakınca işlemci GPU suyla çok daha iyi sonuçlar alabiliyorum. MX 330 İçin çok basit olması gerekirdi bu oyunlar.

Eki Görüntüle 1819899

Böyle görünüyor ve ben bir şey anlayamadım.

Ets 2 sadece normal ayarlarda rahat açması lazım. 840m ile daha iyi performans alıyordum. Sorun sadece bu oyun da değil. Ravenfield gibi hesap makinesinde bile oynanacak oyunda kasma yaratıyor. Yukarı da da bahsetmiştim. Harici ekran kartı devre dışı bırakınca işlemci GPU suyla çok daha iyi sonuçlar alabiliyorum. MX 330 İçin çok basit olması gerekirdi bu oyunlar.

Hwinfoyu başlatırken ''yalnızca sensörler'' tikleyip başlangıç demen lazım o zaman tam sensör okuma modunda açılır. Hmm belki MX330un 2 GB vram limitine takılıyorsun diyordum, eğer çok daha az zorlayan oyunlarda da takılıyorsa farklı bir sorun var. Hwinfo ile kontrol et performans limiti gösteriyor mu.

Hwinfoyu başlatırken ''yalnızca sensörler'' tikleyip başlangıç demen lazım o zaman tam sensör okuma modunda açılır. Hmm belki MX330un 2 GB vram limitine takılıyorsun diyordum, eğer çok daha az zorlayan oyunlarda da takılıyorsa farklı bir sorun var. Hwinfo ile kontrol et performans limiti gösteriyor mu.
1686689612721.png

2 dk sonra bu durum.

GPU perfor... sekmesini açman lazımdı, performans sınırı neden olduğu orada gösteriyor. Ama pek gerek yok 2 dakikada sıcaklık böyle oluyorsa garanti termal limite dayanıyor. Bios güncellemesi hiç yapmadın dimi?

windows + R “msinfo32” çalıştır oradan bios versiyonu ve tarihine bak. Sonra buradan karşılaştır eski mi Biosun:

Eskiyse mutlaka güncelle, 70 derece limiti arttırma ihtimali yüksek ki başka iyileştirmelerde vardır. En üsttekini yüklesen yeter hepsini yapmana gerek yok.

Sonra kurmadıysan yine attığım linkte uygulama bölümüne geçip Acer control center ve quick accessi kur. Quick access ile fan hızını değiştirebiliyor olman lazım.

Sonra yine linkten sürücüler bölümüne geç MX330 sürücüsünü kur. Eğer bir sürücü uyumsuzluğu varsa mutlaka çözer.

Merhaba. BIOS güncellemesi yapmıştım. Son sürümde şu anda. Dediğin iki programı da denedim ve maalesef ikisinde de fan hızı değiştirme ya da benzeri bir ayar seçeneği yok.

Sürücüler kısmındaki sürücüyü denedim, olmadı. Farklı bir sürüm denedim ama yine olmadı. 4-5 farklı denedim ama yine olmadı. :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı