Harici hard disk nasıl çıkartılır?

Makaleler
8
USB bağlantılı hard Disk'i direkt çıkartmak zararlı olur mu? Yoksa kabloyu çıkarmadan yapılması gereken işlemler mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım üzerinden diski çıkar seçeneği ile de çıkarabilirsiniz ama direkt çıkarmak da sorun yaratacak bir şey değil, kendi harici diskimi yıllardır direkt çekip çıkarıyorum bir sorununu görmedim.

Diski çizme ihtimali çok az da olsa var. Üşenmem diyorsanız diski çıkar seçeneğini kullanın.

Merhbalar bende taşınabilir disk almayı düşünüyorum. Mantıklı mı? Yani hız olarak iyi mi? Oyun için kullanacağım.

Demek istediğim eğer direkt çekersem güçte kesileceği için bozulur yada zarar görür mü?
Bir sorun yaşamazsınız merak etmeyin, içiniz rahat etsin diye bilgisayarım üzerinden çıkarıp yapabilirsiniz demiştim.

Bu arada net fark var, "çıkart" işlemi çok daha sağlıklı. Bir anda HDD'yi güçten kesme gibi düşünün. Ben de çıkart seçeneğini kullanmıyorum ama daha sağlıklı olduğu konusunda katılıyorum.

Dosya saklama ve aktarımı için kullanıldığında klasik bir 7200 rpm harddisk ile aynı performansı hiçbir zaman veremez. Oyun için ise zaten tavsiye edilen bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…