Bu programa bir ara baktım. Şifreleme güvenliği belki çok iyi ama bana göre aşırı uğraştırıcı.
Bir ara bitlocker ile belleği şifreleyemedim. Windows'ta Home sürümü kullanıyordum. Bitlocker özelliği kapalıydı. Bu yüzden böyle alternatiflere bakıyordum.
Programı şöyle anlatayım. Sen 1 TB hdd'nin 300'ünü şifrelemek istiyordun ya. Program senden şifrelemek için bir alan istiyor. Bu alanı taşınabilir hdd'yi seçip 300 GB olarak ayarladın diyelim. Sonra senden bu ayırdığın 300 GB'ta harf atamanı, isim vermeni ve şifre koymanı falan istiyor. Bunları yaptıktan sonra taşınabilir HDD'nin içine 300 GB'lık bir dosya geliyor. Artık ismini ne koyduysan ismi falan orda yazıyor. Buraya kadar her şey tamam.
Bundan sonra içine dosya yüklemek istiyorsun. Programı açıp bu ayırdığın 300GB dosyayı bulup aktif ediyorsun. Aktif ederken senden oluşturduğun şifreyi istiyor. Şifreyi girince Bilgisayarım'ı açıp orada atadığın harfle partition olarak gözüküyor. Dosyalarını bu alana yükledikten sonra tekrar programı açıp bu 300'lük alanı tekrar kapatıyorsun. Bilgisayarım sekmesindeki partition kayboluyor. Özetle bu kadar. Yani her dosya yüklemek istediğinde programı açıp alanı aktif edip kullanacaksın, işin bitince tekrar programı açıp alanı kapatacaksın.
Şöyle bir durum var. Ayırdığın 300 GB'tı direk HDD üzerinden kullanmaya başlıyor. Yani 50 GB bile dosya yüklesen yine 300 kullanıyor gözükecek. Oluşturduğun alanı direk kapasiteye ekliyor. Bunun önüne geçmek için azar azar kullandığın kadar alan oluşturman lazım.
Şahsi fikrim hantallıktan başka bir şey değil. Belki şifreleme algoritması çok çok iyidir. Ama bununla uğraşacağıma dosyayı Winrar'la şifrelerim üstüne açamasınlar diye uzantısını değiştirir dll,mp4,dat falan yaparım tıklasan bile hata verir, bozuk gibi gösterir. Oda kesmedi bir de üstüne arşivi gizlerim.
Anlattığımı anlamadıysan bir tane video buldum göz atabilirsin kafanda soru işareti kalmasın.