"USB 3.0 1TB WD" harici hard diskim var. Kasamın üstünde duruyor. Kasamın üstünde biraz titreşim var. Fanlardan kaynaklı olarak. Bu titreşimden kaynaklı takılmalar donmalar yaşar mıyım? Hard diskin içine Steam yüklü ve hard diskten 150GB'lık oyunlar oynuyorum.
"USB 3.0 1TB WD" harici hard diskim var. Kasamın üstünde duruyor. Kasamın üstünde biraz titreşim var. Fanlardan kaynaklı olarak. Bu titreşimden kaynaklı takılmalar donmalar yaşar mıyım? Hard diskin içine Steam yüklü ve hard diskten 150GB'lık oyunlar oynuyorum.
Mekanik aksamı olduğu için mümkünse sabit bir yere koyun. Ne kadar şiddetli titreştiğini bilemeyiz ancak genel olarak en ufak titreşimler bile belirli hasarları tetikleyebilir. Riske atmayın derim, özellikle kullandığınız bir diski.
Titreşimden bozulursa genelde anlık bozulur. Ya okuma kafası diske çarpar çizer, ya sürtünme yüzeyi aşınır ya da disk motoru zarar görür. Diskte şu anda bir sorun yoksa bundan sonra da olmayacaktır - en azından titreşimden kaynaklı -. Elbette sabit bir yerde kullanmanız kaydıyla.
ŞU anda titreşmeyen bir yere koydum. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Fakat 8 aydır kasamın üstünde biraz titreşerek çalıştı. İnşallah sorun çıkarmaz
Şu anda titreşmeyen bir yere koydum. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Fakat 8 aydır kasamın üstünde biraz titreşerek çalıştı. İnşallah sorun çıkarmaz.