Harici hard disk titreşimden bozulur mu?

subzeroes

Femtopat
Daha fazla  
"USB 3.0 1TB WD" harici hard diskim var. Kasamın üstünde duruyor. Kasamın üstünde biraz titreşim var. Fanlardan kaynaklı olarak. Bu titreşimden kaynaklı takılmalar donmalar yaşar mıyım? Hard diskin içine Steam yüklü ve hard diskten 150GB'lık oyunlar oynuyorum.

Hiçbir şey olmaz ama titreşimden dolayı kasanın üstünden firar ederse o sorun olur. Yüksek bir yerden düşerse sorun olabilir yani.

"USB 3.0 1TB WD" harici hard diskim var. Kasamın üstünde duruyor. Kasamın üstünde biraz titreşim var. Fanlardan kaynaklı olarak. Bu titreşimden kaynaklı takılmalar donmalar yaşar mıyım? Hard diskin içine Steam yüklü ve hard diskten 150GB'lık oyunlar oynuyorum.
Donma değilde bozulabilir. Boşuna sabitlenmez o HDDler özer süngerleri de oluyor. Mekanik aksam bence bozulabilir.

Mekanik aksamı olduğu için mümkünse sabit bir yere koyun. Ne kadar şiddetli titreştiğini bilemeyiz ancak genel olarak en ufak titreşimler bile belirli hasarları tetikleyebilir. Riske atmayın derim, özellikle kullandığınız bir diski.

@393060 @WinTime @Dutchman
yaklaşık 8 aydır kasamın üstünde kendisi. Şu anda titreşmeyen bir yere koydum. Sizce geç mi kaldım? yakın zamanda bozulur mu?

Dosya Ekleri

• hdd.PNG
    hdd.PNG
    116,4 KB · Görüntüleme: 99
@393060 @WinTime @Dutchman
yaklaşık 8 aydır kasamın üstünde kendisi. Şu anda titreşmeyen bir yere koydum. Sizce geç mi kaldım? yakın zamanda bozulur mu?
Titreşimden bozulursa genelde anlık bozulur. Ya okuma kafası diske çarpar çizer, ya sürtünme yüzeyi aşınır ya da disk motoru zarar görür. Diskte şu anda bir sorun yoksa bundan sonra da olmayacaktır - en azından titreşimden kaynaklı -. Elbette sabit bir yerde kullanmanız kaydıyla.

@393060 @Dutchman

Şu anda titreşmeyen bir yere koydum. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Fakat 8 aydır kasamın üstünde biraz titreşerek çalıştı. İnşallah sorun çıkarmaz.

Hocam o HDD'nin bozulması için ahım şahım bir titreşimin olması gerekiyor ufak ufak titreşim varsa bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı