Harici Hard Diskte Bitlocker Sorunu

Yusuf Berki

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2015
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Samsung m3 portable HDD kullanıyorum. Diski bitlocker ile sifrelemistim. Bir zaman sonra diskin şifresini kaldırıyordum. İşlem sırasında hdd ile bilgisayarın bağlantı kablosu çıktı. O zamandan sonra ne zaman bilgisayara taksam okuyor aslında ama bilgisayarımda göstermiyor. (Bu aygiti usb 3.0'a taksanız daha hızlı çalışır gibi bir tepki vermesinden okudugunu anlıyorum.)

Bilgisayarım -> yönet -> disk yöneticisi kısmına girdiğimde sanal diskler okunuyor yazısında takılıp kalıyor. HDD'yi çıkarttığım anda dahili diskleri gösteriyor.
Denetim masasından bitlocker sifrelemeye girdigimdede beyaz ekran kalıyor. HDD'yi çıkarttığım anda yüklüyor.
Biraz araştırdım güvenli modda falan aç diyorlardı onu da denedim bir fark olmadı.
Birkaç kod ile disk onarımı yap diyorlardı ama diskin E:, F: gibi hangi harfe tanımlı olduğunu bilmediğim için o işlemide gerceklestiremedim.

Son olarak samsung müşteri hizmetlerini aradım onlarda 3 5 farklı birime yönlendirdiler en son harddisklerle biz ilgilenmiyoruz dediler. Garanti süresi devam ediyor lakin 450 GB veriyi silmek istemiyorum. Son çare birde sizlere sorayım dedim. Var mı bu işin bir hal çaresi?

Aklımda birde linux işletim sisteminde denemek var bitlocker olmadığı için belki sorun çıkartmaz diye düşündüm.

Fikir sunan herkese şimdiden teşekkürler. @Recep Baltaş değerli hocam sizde vakit ayırabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de mevcut.
Aynı sorun bende de vardı. HDD varsayılan NTFS dosya sistemini biçimlendirip exFAT yaptıktan sonra listede gözüktü ve BitLocker aktif duruma geldi.

Bu sorun ve türevleri ile karşılaşan kişiler buradan faydalanabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı