Harici Harddisk'i laptopa takma?

qoNdar

Centipat
Daha fazla  
Elimde bulunan harici harddisk'i laptobuma takmak istiyorum. Bu Harddisk'in uyumlu olup olmadığı hakkında bilgisi olan var mı? Harddisk'i zorlayıp gereksiz yere hasar vermek istemiyorum.

Şu an zaten Windows takılı olan SSD üzerine kurulu bunun yanına takacağım HDD'yi. Bu işlem için ayrı bir kurulum gerekli mi?
Ben hazırda olan diski söküp bunu takacaksınız sandım. O zaman gerek yok. Kusura bakmayın yanlış anlamışım. Taktıktan sonra disk biçimlendirme kısmından yeni taktığınız diski biçimlendirin yeterli.

disk.jpg

Bazı diskler böyle oluyor önce diski sökün bence.

Harici HDD'nin kutusunu açarken dikkatli açın. Benim bildiğim kadarı ile USB dönüştürücü çıkabiliyor. Bende WD disk takmıştım çünkü. Eğer bu modelde USB dönüştürücüsü çıkmıyorsa geri kutuya takarsınız birşey olmaz yani. Kırmayın yeter. Birşey kaybetmezsiniz. Diskin önünde SATA-USB dönüştürücüsü olması lazım.

Bazı harici disklerin devre kartı USB üzerinden haberleşiyor. Her harici diskin içerisinde SATA to USB yok. Dikkatlice harici diskinizi açıp nasıl bağlandığına bakın. Eğer SATA to USB kartı varsa onu söküp dahili HDD gibi montajını yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı