Harici HDD Abra A5 v15.8 sisteme takınca yavaşlıyor

Serkan Atmaca

Hectopat
Herkese iyi hafta sonları, 2 gün önce Monster Abra A5 v15.8 aldım ve orijinal Windows 10 Pro kulumunu yaptım, eski laptopumu rafa kaldırmadan önce harici olarak kullandığım HDD'ye dosyalarımı cektim ve monstera taktım fakat taktığım andan itibaren dosya yoneticisi ve birçok program yanıt vermiyor hatasï vermeye başladı. Dosyaları aktarmak istedigimde aktaramıyorum fakat eski laptopuma taktigimda (W8.1) takır takır çalışıyor. Bu durumun nedeni nedir acaba? Boyle bir durumla karsilasan var mi?(harici olarak kullandigim HDD 2.5" laptop HDD dönüştürücü ile (3.0) bağlıyorum.)

Windows 10 maalesef Mekanik disklerle %100 uyumlu değil. En stabil 8.1 Zaten Windows 8 ilk çıktığında bu tarz sorunlar yaşanmıştı 8.1 bu sebepten çıkartıp HDD sorununu çözdüler ancak Windows 10 da bu durum Tamamen Mekanik disklerden soyutladı. Eğer mekanik diskinizde Ayrı bir kontrolcü yoksa Windows 10 da problemler kaçınılmaz oluyor. Sorunsuz mekanik diskler Seagate İron Wolf Skyhawke vs Toshiba P300 gibi serilerde sorunsuz %100 uyumlu kullanılabiliyor.

Cidden sadece oyunların icinmi harddisk i Monster'a taktın. Gidip oyun indirmeye üşendin mi?
Dostum "Dosyalarımı" kelimesinin karsiliği senin dağarcığında sadece oyun olarak geçiyor sanirim,Fl stüdyo,Cs6,Ai gibi programlardan bir sürü calismalarim,yaptigim tasarimlar var, hepsi orda yaptigim kodlamalar ,web tasarım vb. en azindan github da ama 70gb a yakın calismalarım var yapmis oldugum rp sunucu paketlerini saymıyorum bile . Konu hakkında yardımcı olabilecek bilgin yoksa cevap yazmak için saçma sapan bir düşüncesizlikle atlama lütfen.
Windows 10 maalesef Mekanik disklerle %100 uyumlu değil. En stabil 8.1 Zaten Windows 8 ilk çıktığında bu tarz sorunlar yaşanmıştı 8.1 bu sebepten çıkartıp HDD sorununu çözdüler ancak Windows 10 da bu durum Tamamen Mekanik disklerden soyutladı. Eğer mekanik diskinizde Ayrı bir kontrolcü yoksa Windows 10 da problemler kaçınılmaz oluyor. Sorunsuz mekanik diskler Seagate İron Wolf Skyhawke vs Toshiba P300 gibi serilerde sorunsuz %100 uyumlu kullanılabiliyor.
Hmm , mecbur bir bulut sistemi kullanacağım o halde 8.1 üzerinden , dosyalarımın bütünlüğünü ve kalitesini bozmadan kullanabileceğim bir bulut depolama öneriniz var mıdır acaba.Cevap için teşekkürler bu arada.

Dostum "Dosyalarımı" kelimesinin karsiliği senin dağarcığında sadece oyun olarak geçiyor sanirim, Fl stüdyo, CS6, AI gibi programlardan bir sürü calismalarim, yaptığım tasarimlar var, hepsi orada yaptığım kodlamalar, web tasarım vb. en azindan GitHub da ama 70GB'a yakın calismalarım var yapmis oldugum rp sunucu paketlerini saymıyorum bile. Konu hakkında yardımcı olabilecek bilgin yoksa cevap yazmak için saçma sapan bir düşüncesizlikle atlama lütfen.

Kankam diğer şeyleride gine indirebilirsin veya hepsini bir dosya haline getirebilir ve indirebilirsin YouTube'da bir ton videou var ve senin gibi tipler genellikle böyle yazıp yazdıgı hiçbir programı kullanmıyor.

Kankam diğer şeyleride gine indirebilirsin veya hepsini bir dosya haline getirebilir ve indirebilirsin YouTube'da bir ton videou var ve senin gibi tipler genellikle böyle yazıp yazdıgı hiçbir programı kullanmıyor.
Dostum. Ya ben anlatamıyorum ya sen anlamak istemiyorsun , zamanıyla birçok bulut depolama saglayicisini kullandım dosyalarda bozulma yapıyor özellikle grafik işin içine girdiğinde çizimler fotoğraflar kalite düşüşü yasıyor normal kullanıcıyı etkileyecek bir düşüş değil fakat bu işle uğraşan biri icin en ufak kalite düşüşü bile dert dir uğraştırır.asıl konu programlar değil zaten emek harcanmış projeler ve sorunun hdd de olmadığı için ya win sürümünde yada pc de olacaktı , konunun ana amacida bunu öğrenmekti zaten uzun arastirma yaptim tatmin edici bir cevap bulamadigim icin konuyu açtim,saolsun Hakan bey yardımcı oldu kendisine tekrar teşekkürler.sana da iyi günler, umarim anlatabilmişimidir olayı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı