Harici HDD görünmüyor

gal1leo

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Koskoca evrende o kadar olanak varken hala öğrenci
Merhaba,
Dün gece harici HDD'mi (WD elements 1TB) bilgisayara taktığımda sağ alttaki bildirim çubuğunda ve de aygıtlar ve yazıcılar kısmında görünmesine rağmen bilgisayarımda veya disk yönetiminde HDD takılı gözükmüyordu. Hiçbir şekilde dosyalarıma erişemiyorum içinde çok önemli dosyalarım var. Ubuntu Live ile açıp tekrardan bilgisayara taktığımda gene gözükmedi. Kaspersky'i USB'ye kurup gene açtım belki tarama yapabilirim diye ama orada da gözükmedi. Işığı yanıyor ve de dediğim gibi aygıtlar ve yazıcılar kısmında, bildirim çubuğunda ve de aygıt yöneticisinde takılı olduğu gözüküyor ama ne disk yönetiminde ne de bilgisayarımda HDD gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 59
Bilgisayara sağ tıkla ve yönet de. Orada gözüküyor mu?
Yönet dedikten sonra, disk yöneticisine gir. Formatı ne?
Disk normalde bilgisayarda gözüküyor mu?
Bazen şey de olabiliyor, sürücü harf yolu var mı? Yoksa harf atayabilirsin.

Bilgisayara sağ tıkla ve yönet de. Orada gözüküyor mu?
Yönet dedikten sonra, disk yöneticisine gir. Formatı ne?
Disk normalde bilgisayarda gözüküyor mu?
Bazen şey de olabiliyor, sürücü harf yolu var mı? Yoksa harf atayabilirsin.

Maalesef dediklerinizin hepsini denedim. Harf atayamıyorum çünkü disk yönetiminde gözükmüyor HDD.

Tamam şöyle bir şey deneyelim seninle. Aygıt yöneticisinde nasıl olsa gözüküyor. Aygıt yöneticisine gir, disk sürücülerine gel. Dikkat et, sistemde kullandığın diski kaldır deme ama. Oradan bu istediğin cihazı bul ve sağ tıklayıp cihazı kaldır de. Sonraki adımda, yukarıda küçük ikonlar var. Oradan monitör üstünde büyüteç işatetli olan yani Donanım Değişkenlerini Tara seçeneğini seç ve tara. Taradıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat. Bakalım olacak mı? Olmazsa, hdd yi çıkar tak yap. Taşınabilir bir HDD mi bu?
Ha bir de çalışmazsa şayet, o zaman başka bir bilgisayara takmayı deneyebilirsin. Ben diskte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Tamam şöyle bir şey deneyelim seninle. Aygıt yöneticisinde nasıl olsa gözüküyor. Aygıt yöneticisine gir, disk sürücülerine gel. Dikkat et, sistemde kullandığın diski kaldır deme ama. Oradan bu istediğin cihazı bul ve sağ tıklayıp cihazı kaldır de. Sonraki adımda, yukarıda küçük ikonlar var. Oradan monitör üstünde büyüteç işatetli olan yani donanım değişkenlerini tara seçeneğini seç ve tara. Taradıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat. Bakalım olacak mı? Olmazsa, HDD'yi çıkar tak yap. Taşınabilir bir HDD mi bu?
Ha bir de çalışmazsa şayet, o zaman başka bir bilgisayara takmayı deneyebilirsin. Ben diskte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba. Dediklerinizi uyguladım. Bilgisayarı tekrar başlattıktan sonra disk yönetimine girdim ve de birden HDD'nin ışığı normala göre yavaşta olsa yanıp sönmeye başladı. Önüme diski başlat diye bir ekran geldi ve de başlata tıkladım başlata tıklayınca "önemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle istek başarısız oldu" hatasını aldım. Başka bilgisayara takma konusunda ise evdeki diğer laptopumda da aynı hatayı almaktayım maalesef. Aynı şeyler geçerli onda da.

Windowsun kendi disk yöneticisini değil de, farklı bir program kullanmanı öneririm. Orda da gözükmüyorsa yani bilmiyorum. Mini Tool Partition indirip kontrol eder misin program görüyor mu diski?
Disk gözüküyor mu diye kontrol et, olmadı forumdaki diğer arkadaşlar da sana çözüm sunacaktır.

Windows'un kendi disk yöneticisini değil de, farklı bir program kullanmanı öneririm. Orada da gözükmüyorsa yani bilmiyorum. Mini tool Partition indirip kontrol eder misin program görüyor mu diski?
Disk gözüküyor mu diye kontrol et, olmadı forumdaki diğer arkadaşlar da sana çözüm sunacaktır.

İndiriyorum hocam. Bu arada kafa atmış olma ihtimali olabilir mi? Varsa nasıl anlarım kafa atmış olduğunu.
İndiriyorum hocam. Bu arada kafa atmış olma ihtimali olabilir mi? Varsa nasıl anlarım kafa atmış olduğunu.
Dediğiniz programı kurdum ve denedim. Aynı disk yönetimindeki gibi gözükmüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı