Harici HDD İle Windows Kurulur Mu ?

Mr.Bonjovi

Megapat
Merhaba arkadaşlar, bölümdeki Windows indirme bağlantıları konusundaki linkte bulunan Windows inmiyor. One drive açılıyor fakat indir diyince hiçbir tepki vermiyor. Bir torrent sitesinden 6050906 sürümünü buldum pro vlc diyor ve update 3 içeriyormus. Bunun ile forumda Recep beyin linkini koyduğu arasında ne fark var ? Bunu kurabilir miyim sizce?

Bir de daha önce Windows 8'i technopat videolarina bakarak usb ile kurmustum fakat simdi Windows 8.1 usb belleğime sığmıyor. Bende bir adet WD My passport ultra aldim 2 Tb. Bu Usb harddiski usb flash bellek gibi kullanarak Windows kurulumu hazırlayabilir miyim? Flash bellekte yaptiğimiz sekilde ? Eğer yapabilirsem yaptiktan sonra geri hangi formatta bicimlendireyim ?

Not: Turkce karakterler olmadigi icin kusura bakmayin Tr klavye kullanmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap icin tesekkur ederim sagolun. Birde bu Recep beyin ekledigi surummu daha yeni yoksa bu benim kuracagim 6050906 surumu mu daha yeni? Bu windows u kurduktan sonra guncelleme yapabilecekmiyiz eger eski bir surum ise ? Orjinal windows alicaktim fakat bir sure daha boyle devam etme karari aldim. Yeni Hifi sistem aldim butceyi inanilmaz astim :D Windows biraz daha bekleyebilir :)

Recep beyin paylastigi 6051507 Benim bulup indirdigim 6050906 . Recep beyin yukledigini mi bulmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam sagolun ben harddisk i hazirliyim o halde rufus denen program ile. Bu araca forum acayip pratik ve seri hayret ettim :)

Hocam rufus programi WD my passport ultra harddiski gormuyor :S Off usb mi almam gerekiyor simdi birde. Bende usb alicagima zaten daha buyuk birsey alicaktim. Hazir lazim oldu aliyim deyip aldim. Simdide program gormuyor. Benim 4 gb lik usb flash bellegi goruyor bunu gormuyor hocam. Sebebi nedir ? Bu tip usb ile olan harddiskler olmuyormu ?

Yani bizim is gene sonraya kaldi. Offf. Tam kasaya geldigimde kasanin yaninda 8 gb lik usb flash bellek vardi 15 tl ye. Aldim dedim belki olur olmaz garantiya alalim isi sonra geri koydum neden olmasin diye. Keske alsaymisim. Evde bos dvd'de yok. Yarina kaldi bizim is. Bu arada wintobootic programi wd harddisk i goruyor fakat dosya sistemi usb de fat32 iken bunda ntfs gorunuyor. Sanirim olmayacak boyle. Denemiyim dimi hocam?

Hocam uefi kurulum icin fat32 olmasi gerektigi yaziyordu sanki rufus kurulum rehberinde. Bilmiyorum denesemmi .

Basligi duzelttiginiz icin tesekkur ederim. Harici hdd ye wintobootic ile windows 8.1 i yazdim. Fakat sag tiklayip ozelliklere baktigimda dosya bicimi ntfs olarak gorunuyor. Rufus programinin kullanim videosunda Recep Baltas diyorki UEFI kurulum icin dosya bicimi FAT32 olmali. Simdi bi ntfs olarak windows u yazdi hdd icine. Bilen bir arkadasin bilgisine basvurmak istiyorum. Ben bu hdd yi kullanarak kurarsam uefi olmayacakmi simdi? Bu sebeple normal flash bellekmi onerirsiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı