Harici HDD verilerini kurtarma

Aynen. Seagate resmi sitesinde de bu tür durumlarda hizmet verdiklerinden bahsediliyor. Her yıl düzenli kontrol edilip sertifikası güncellenen bir laboratuvarları varmış. Ancak dediğin gibi ücret karşılığı yapıyorlar. Bana kimi zaman HDD içindeki klasörleri görüp içeriklerini görememek saçma geldi. Bu nedenle sadece mantıksal bir sorun olduğunu ve kurtarılabileceğini düşündüm. Yani kendi kendine nasıl Bad Sector oluştu anlamış değilim. Ya sadece klasörlerin içindeki dosyaların isimlerine ulaşmaya bile razı duruma geldim şu anda. En azından neyim eksik, neyin yedeği var bunu tespit edebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya klasör isimlerini görebilirsin çünkü onlar birkaç bit ama ben daha önce adını hatırlamadığım bir programla kurtardığımı sanmıştım, sadece isimleri doğru olan içlerindeki veriler bozuk dosyalar elde etmiştim. Ayrı ayrı word dosyası, PDF onarma yazılımları var ama bugüne kadar işe yarar bir tanesine bile rastlamadım. Benim beceriksizliğim mi bilmiyorum valla...
 
Beceriksizlik değil. Aynı durum benim de başıma geldi. Bahsettiğim Seagate programı Demo sürüm olduğu için sadece küçük boyuttaki programların kurtarılmasına izin veriyordu sözüm ona. Boyutu uygun olanları kurtardım. Bir klasörde topladım. Sonra kurtarılanlara baktım. Resim gibi görünen ve txt formatında görünen dosyalar vardı. Hiçbiri de açılmıyordu. Yalandan kurtarıyor yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HArddiski acip sata kablosuyla masaustu bilgisayara bagladim. Once pc hic acilmayip boot hatasi verdi. Cikarip pc yi normal baslattiktan sonra tekrar bagladim. Yaklasik 25 dk dir bekliyorum. Pc kasiliyor. Arada bir kendine gelip mouse u hareket ettiriyor sonra donuyor sonra tekrar kendine geliyor. Bagladigim masaustu biraz eski. Bununla ilgili olabilir mi? Hdd yi gorecek mi yoksa bosuna mi bekliyorum,acilmayacak mi? Bu arada yazim dili konusunda ozur, telefondan yaziyorum.
 
Madem değerli verilerin var bu işi yapanlara götürmen daha doğru olur diski.
%100 garantili veri kurtarıyorlar bir defa gitmiştim.
Verileri başka bir diske kopyalayıp vermişlerdi.
Hem verilerim kurtuldu hemde 1 TB'lık hdd almak için uraşmadım.
Programla veri kurtarma söylentileri heyecan arayanlar için uzak durmak lazım,programla kurtarayım derken veriler veya disk daha çok zarar görebiliyor!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryhiann arkadaş,
konunun üzerinden epey bir süre (İki Yıl) geçmiş ama aynı sizin başınıza gelen benim de başıma geldi.
Aynı aşamaları birebir yaşadım. Siz sonuçta bu kadar süre geçti HDD yi ne yaptınız? Bilgileri kurtarabildiniz mi?
 
Format işlemi sırasında cmd ekranını açıp sırasıyla:

diskpart

list

select disk 0

clean

Yaparak diskleri bir leştirip yanlışlıkla biçimlendirdim. Ve D sürücüsünde yedeklerim. Vardı yedeklerin içinde 4 senelik tezim var. Nasıl kurtarabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı