Harici HDD'de dosyalarım görünmüyor

Eyüp Topal

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2016
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Bilgisayarımdaki HDD'de fotoğraf ve videolarımın bulunduğu klasörümü, yedeklemek için harici HDD'e attım. Yedekleme işlemi bittikten sonra harici HDD'i çıkardım. Bilgisayarımda bulunan klasörüm yer kaplamasın diye yedekleme işlemini bitirdikten sonra, bilgisayarımdaki HDD'den fotoğraf ve video klasörümü sildim. Harici HDD'de anılarıma bakmak için bilgisayarıma taktığımda, yedeklediğim klasörün olmadığını fark ettim. Yedekleme yaptığım klasör boyutu yaklaşık 45 GB kadardı. Dosyaların geneli ne kadar boyut olmuş diye kontrol ettiğimde yaklaşık 45 GB'lık fark var ama o 45 GB boşluk harici HDD'de görünmüyor. Gizlendi diye düşünüyorum. Nasıl görünür hale getirebiliriz veya kurtarırız? Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri açıp deneyin.
Eğer Total boyutta bir eksilme yani yer kaplama mevcutsa oradadır.
Dediğinizi yaptım. Klasörü ''kes'' deyince hafif şeffaf halde görünür ya, o şekilde şu an klasörler. Gizlenmiş dosyalar ortaya çıktı fakat klasörlerin erişim engeli var.
 
Senin aradığın klasör orada mı?
En üstteki dosyaya tıklayıp açınca, alt alta sıralanmış bir sürü dosya çıkıyor. Benim yedeklediğim klasörün içindeki klasör sayısı kadar var.
 

Dosya Ekleri

  • ds.jpg
    ds.jpg
    55,7 KB · Görüntüleme: 22
En üstteki dosyaya tıklayıp açınca, alt alta sıralanmış bir sürü dosya çıkıyor. Benim yedeklediğim klasörün içindeki klasör sayısı kadar var.

Bu klasörleri açınca ne diyor. Dosyalara erişebiliyor musun?
En üstteki dediğin dosya recycl. Bin ise o klasör geri dönüşüm kutusunun ksayolu.
 
İçi de bu şekilde. (Yedeklediğim fotoğraf ve video klasörümde de bu kadar sayıda klasör vardı aşağı yukarı) Bir de geri dönüşüm kutusu çıkıyor, onun anlamını da bilgisayarımdaki HDD'den yedeklediğim klasörü sildiğimle bağdaştırıyorum.
Tıkladığımda, ''Erişim Sağlanamıyor'' uyarısı alıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • ds1.jpg
    ds1.jpg
    90,7 KB · Görüntüleme: 74

Geri
Yukarı