Harici mikrofonlar çalışmıyor

Cherax

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
466
Çözümler
3
Arkadaşlar, bilgisayarımı topladığımdan beri bir sorunum var.
Tek girişli mikrofonlu kulaklıklar için (benimki bu) çiftleyici uzatma kablosu var o kablo olmadan mikrofonumu çalıştıramıyorum.
Herhangi bir harici mikrofonu da normal mikrofon girişine taktığımda Windows algılıyor fakat ses yok denecek kadar (gerçekten yok denecek kadar) az algılanıyor.
Yani mikrofonu dinle seçeneğinden dinlediğim zaman mikrofona bütün gücümle üflesem anca o zaman ses gidiyor. (Normal sesler hiçbir zaman algılanmıyor)
İlk başlarda idare ederim diye pek önemsemedim fakat bu uzatma kablosu olayı da cızırtı yapıyor ve sesimi biraz az veriyor.
Anakartımın ses kartından olabilir mi diye merak ediyorum?
En zaz 3-4 kere driver kurulumu yaptım işe yaramıyor.
 
İsterseniz USB ses kartıyla deneyin. Windows'un ses efekti kısmından mikrofon basını sona çekin. Eğer condenser mikrofon kullanıyorsanız da 48V güç beslemesine ihtiyacı olur.
 
USB ses kartı ile kulaklıktan cızırtı sesi geliyor. Harici olan mikrofon ise çalışıyor fakat aşırı derecede cızırtı yapıyor.
Şimdi fark ettim kulaklığı çifteyici kablo ile kulaklık girişini, kasaya mikrofon girişini ses kartına taktığımda yine cızırtı geliyor yani sorun ses USB ses kartının mikrofon kısmında.
USB ses kartıyla her mikrofon çalışıyor cızırtılı olsa dahi. Yani sorun anakartın ses kartında mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı