Harici RAM soğutucusu montajı nasıl yapılır?

rocky01

Hectopat
Daha fazla  
Crucial Ballistix 16 GB (2x8) DDR4 RAM kullanıyorum. Asiahorse ARGB RAM soğutucusu aldım.

Mevcut RAM'in soğutcusunu sökmeden yeni soğutucuyu üzerine takabiliyorum. Normalden çok az yüksek oldu RAM ancak görünüş olarak beni hiç rahatsız etmedi.

Hem RAM'i garanti dışı bırakmamak hem de üzerindeki soğutcuyu sökmekle uğraşıp orijinalliğini bozmamak için RAM'i bu şekilde kullanmak RAM'e zarar verir mi?

Mevcut soğutucudan yeni taktığıma ısı aktarımı olacağı için tam tersi daha soğuk çalışması gerekmez mi?

Mevcut soğutucudan yeni taktığıma ısı aktarımı olacağı için tam tersi daha soğuk çalışması gerekmez mi?

Isı dağıtımı yapacağı için evet RAM'a çok baskı yapıyorsa uzun vadede sıkıntı yapabilir.

Neredeyse hiç baskı yok.
Benim endişem kısa devre gibi elektriksel bir sorun olması. Argb soğutucudan ram'e zarar verici bir akım gider mi?

Neredeyse hiç baskı yok.
Benim endişem kısa devre gibi elektriksel bir sorun olması. ARGB soğutucudan RAM'e zarar verici bir akım gider mi?

Anakarta temas etmemeli RAM'ın dısında koruma olduğu için sorun olmaz korumasız olsaydı eğer sorun olabilirdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı