Harici SSD ile oyun oynanır mı?

Mamistv1

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kaliforniya, Santa Barbara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TLOU P1 hayranı ve Ellie Williams aşığı.
Bilgisayara USB 3.0 ile bağlanan bir SSD istiyorum bu SSD ile orta seviye oyunlarda iyi FPS alabilme hayalim var. Bütçem maksimum 2.000 TL. 256 veya 512 GB olursa sevinirim. Böyle bir şey mümkün mü ve ne kadar mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynanır niye oynanmasın. FPS'i depolama alanının özellikleri pek etkilemez. Okuma/yazma hızları oyunun ne kadar sürede açıldığını vs. etkileyebilir.
Eğer SSD'nin içindeki verileri taşıyacaksan al ama sadece oyun içinse düz SATA al.

Bilgisayara USB 3.0 ile bağlanan bir SSD istiyorum bu SSD ile orta seviye oyunlarda iyi FPS alabilme hayalim var. Bütçem maksimum 2.000 TL. 256 veya 512 GB olursa sevinirim. Böyle bir şey mümkün mü ve ne kadar mantıklı?
Oynarsın herhalde ama neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? 2K bütçeye güzel bir M.2SSD alınır. Bence hiç mantıklı değil. Sıkıntı yaşama ihtimalinde var.

USB 3.2 ile Kioxia Exceria G2 SSD'yi bağladım Ugreen SSD kutusunu kullanarak. Bütün oyunlarımı SSD'ye aktardım. Bir sorun yaşamıyorum. Böyle bir planınız varsa SSD satın alıp kutuya koyup USB3.0 portuyla bağlayıp soğutma pedi ile desteklerseniz hiçbir sıkıntı çıkmayacak, yaklaşık 500-600mb/s gibi transfer değerlerinde rahatlıkla oyunlarınızı oynayabileceksiniz. Ayrıca depolama birimleri FPS'inizi etkilemez, yüklenme sürelerini uzatabilir/kısaltabilir.

Harici SSD almak yerine bu yöntemi uygulamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü harici SSD; bilgisayar arası geçişler, platformlar arası geçişler, seyahat vs. vs. gibi yerlerde daha kullanışlı. Siz ise alacağınız SSD'de DRAM olmasına da dikkat ederseniz ana SSD'niz yapabilir, eski SSD'nizi kutuya yerleştirebilir, diğer SSD'lerinizdeki verileri de yönetebilirsiniz.

Harici bağladığın bir diskte performans düşüşü illaki olacaktır. Ben şu ana kadar bir Type-C hub üzerinden bağladığım bir HDD ile iki oyun oynadım. İlkinden emin değildim Black Desert isimli Online MMO oyunu, ikincisi world of war ships ikisini de sıkıntısız oynadım.

Oynanır niye oynanmasın. FPS'i depolama alanının özellikleri pek etkilemez. Okuma/yazma hızları oyunun ne kadar sürede açıldığını vs. etkileyebilir.
Eğer SSD'nin içindeki verileri taşıyacaksan al ama sadece oyun içinse düz SATA al.
Hocam SATA alması çok mantıksız çünkü M2 ile aralarında fiyat farkı yok denecek kadar az. Eğer slotu SATA ise dediğiniz doğru. Zaten USB3.0 maks 600mb/s gibi bir değer görüyor diye biliyorum SATA tam uygunu olur ama ucuza varsa 😅

Hocam bilgisayarınızdaki depolama birimleri ve boştaki slotlarınız hakkında bilgi verin. Sağlıkları, kaç yıl kullandığınız, amaçlarınızın ne olduğunu da güzelce açıklayın size yol çizelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı