Harici SSD vs kutu ve SSD

SSD ve kutu kombinasyonu daha fazla esneklik tanıyacaktır. Harici SSD alırsanız bozulduğunda bütün bir üniteyi çöpe atarsınız, ancak kutuyu açıp değiştirebilirsiniz. Benzer şekilde kutuyu kullnarak elinizdeki diğer SSD'lere de bilgisayarınızı açmadan erişim sağlayabilirsiniz. Kutuyu iyi almak önemli ama, zira kutuda bulunan kontrolcü çip ne kadar hızda aktarma yapabileceğinizi ve ısınmayı doğrudan etkiliyor.

Sizce harici SSD mi almak daha mantıklı yoksa SSD + disk kutusu mu almalıyım?
SSD ve kutuyu ayrı almak mantıklı.
Neden?
  • Portable disk olarak alırsanız genelde = Lehimli. Yani hem içindeki disk sadece o kutuda kullanılabilir hem de o kutuya başka disk takılamaz. Diskin ömrü bittiği zaman kutuya da elveda.
  • Ayrı ayrı alır iseniz; yukarıdaki durumun tam tersi. Yani hem içindeki disk bağımsız olarak kullanılabilir hem de kutuya tüm sata diskler takılabilir.
Ek güç desteği olan 3.5 inch kutu alın çünkü 2,5 inc disklerde takılır ve ek destek olması nedeni ile daha sağlıklı çalışır.

SSD ve kutu kombinasyonu daha fazla esneklik tanıyacaktır. Harici SSD alırsanız bozulduğunda bütün bir üniteyi çöpe atarsınız, ancak kutuyu açıp değiştirebilirsiniz. Benzer şekilde kutuyu kullnarak elinizdeki diğer SSD'lere de bilgisayarınızı açmadan erişim sağlayabilirsiniz. Kutuyu iyi almak önemli ama, zira kutuda bulunan kontrolcü çip ne kadar hızda aktarma yapabileceğinizi ve ısınmayı doğrudan etkiliyor.

Kutu önerin var mı hangi marka iyidir fiyat çok yüksek olmasın.

SSD ve kutuyu ayrı almak mantıklı.
Neden?
  • Portable disk olarak alırsanız genelde = lehimli. Yani hem içindeki disk sadece o kutuda kullanılabilir hem de o kutuya başka disk takılamaz. Diskin ömrü bittiği zaman kutuya da elveda.
  • Ayrı ayrı alır iseniz; yukarıdaki durumun tam tersi. Yani hem içindeki disk bağımsız olarak kullanılabilir hem de kutuya tüm SATA diskler takılabilir.
Ek güç desteği olan 3.5 inch kutu alın çünkü 2,5 inc disklerde takılır ve ek destek olması nedeni ile daha sağlıklı çalışır.

Önereceğin kutu var mı?

Son düzenleme:
Kutu önerin var mı hangi marka iyidir fiyat çok yüksek olmasın.

Önereceğin kutu var mı?
Ekonomik olarak şu var. Ek güç için adaptör girişi bulunuyor. (3.5 inch takarsanız gerekebilir.)
Kutusuz olması gözünüze batabilir ama kutusuz olanlar bence daha kullanışlı.
(5 adet ek disk kullanıyorum. Aşağıdaki ürünle değil, dock station)
300 TL - Alfais - Amazon

Benim kullandığım aşağıdaki. Malesef şu anda hiçbir yerde satışta değil.
Hayatımda aldığım ve parasını hakeden en kullanışlı şey olsa gerek. (Benim için.)
Fideco disk istasyonu.

Son düzenleme:
Ekonomik olarak şu var. Ek güç için adaptör girişi bulunuyor. (3.5 inch takarsanız gerekebilir.)
Kutusuz olması gözünüze batabilir ama kutusuz olanlar bence daha kullanışlı.
(5 adet ek disk kullanıyorum. Aşağıdaki ürünle değil, dock station)
300 TL - Alfais - Amazon

Benim kullandığım aşağıdaki. Maalesef şu anda hiçbir yerde satışta değil.
Hayatımda aldığım ve parasını hak eden en kullanışlı şey olsa gerek. (benim için.)

Kutu olması şart değil ben depolama amaçlı kullanacağım.

Kutu olması şart değil ben depolama amaçlı kullanacağım.
Linkini eklediğim alfais işinizi görecektir.

@Abdullah64
Bütçe sıkıntınız yok ise aşağıdakini iyi inceleyin, çok işinize yarayabilir:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı