Harici SSD'yi çıkarıp yenisini takınca format şart mı?

sydisgone

Centipat
500 GB'lık Windows kurulu olan SSD'yi çıkartıp yerine yeni aldığım 1TB'lık SSD'yi takacağım ama takmadan önce PC'yi formatlayıp ondan sonra mı takmam gerekecek?

Hocam diyorum ki; şuan bilgisayarda 500gb'lık bir harici depolama yeri var. onu çıkartıp yeni aldığım ssd'yi takıcam ama takmadan önce bilgisayarı sıfırlamam lazım değil mi?
Çıkardığın diski tekrar kullanmak istiyorsan format atamalısın, yeni diske de Windows kurarsın.

Eski ve yeni SSD'yi birlikde kullanicaksansa hiçbir şey yapma tak ama yenisini kullanicaksansa yeni aldigina usletim sistemi yazman sart yoksa kullanamazsin.

Eski ve yeni SSD'yi birlikde kullanicaksansa hiçbir şey yapma tak ama yenisini kullanicaksansa yeni aldigina usletim sistemi yazman sart yoksa kullanamazsin.
Yok eskisini kullanamam da zaten sadece 1 slot var. İşletim sistemi yazma demişken işte güncel ssd varken sıfırlayıp ardından yenisini taktığımda pc ilk kez açılıyormuş gibi kurulum yapamaz mıyım?

Harici kelimesini kullandığınız için kafalar karıştı.
Yapmak istediğiniz şu değil mi?
Yeni disk aldınız ve yeni diske kurulum yapıp eski diki ek depolama alanı olarak kullanmak veya kullanmamak.

Eski diski söküp yeni diski takacaksınız ve Windows kuracaksınız. Bu kadar.

Boot yapman sart, boot biliyor musunuz?

Aynen tam o şekilde, eskisini kullanmayacağım

Boot yapman sart, boot biliyor musunuz?
Evet yeni ssd'yi takıp daha önce BIOS ekranından başlatmayı denedim ama siyah ekrana atıp BIOSA geri geliyordu

Aynen tam o şekilde, eskisini kullanmayacağım
Herhangi birşey yapmanız gerekmiyor.
Yapmanız gereken tek şey eski diski söküp yeni diski takmak ve Windows kurmak.

Eski diski silmeyin, biçimlendirmeyin. Sadece sökün. İhtiyacınız olur ise eski diski tekrar takıp şu anda olduğu gibi PC yi kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…